Ξαφνικό «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Tupperware στην Ελλάδα - Αγωνία για 150 εργαζόμενους

Ξαφνικό «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Tupperware στην Ελλάδα - Αγωνία για 150 εργαζόμενους

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την εταιρεία για την απόφαση της να κλείσει το εργοστάσιο της στη Θήβα, που λειτουργεί από το 1967.

Τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, αναφέροντας ότι «με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967». Περίπου 150 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωσή της, «με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

»Με αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, προσθέτει. Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό».

Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι «βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware» και καλεί την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ