ΟΑΣΘ: Περισσότερα λεωφορεία ΚΤΕΛ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από το νέο έτος

ΟΑΣΘ: Περισσότερα λεωφορεία ΚΤΕΛ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από το νέο έτος

Καθημερινά στους δρόμους της συμπρωτεύουσας και ευρύτερα στον νομό Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν συνολικά περίπου 500 λεωφορεία.

Περισσότερα λεωφορεία ΚΤΕΛ θα βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από το νέο έτος, τα οποία θα συνεισφέρουν στο συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, σε 190 από 150 που είναι σήμερα, θα αυξηθούν από τον Ιανουάριο του 2023 τα οχήματα των ΚΤΕΛ και έτσι, καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στον νομό θα κυκλοφορούν συνολικά περί τα 500 λεωφορεία. «Ένας αριθμός που είχε πολλά χρόνια να δει η πόλη», όπως επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Η προαναφερόμενη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της έγκρισης που έλαβε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την πράξη 1005/2022 του Ζ’ Κλιμακίου, η νέα ετήσια σύμβαση ανάμεσα στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, για τη διεξαγωγή αυξημένου συγκοινωνιακού έργου στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Οι περιαστικές γραμμές που θα εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ, με τον ΟΑΣΘ να παραμένει ο κύριος πάροχος της συγκοινωνίας, θα ανέρχονται πλέον σε 39.

«Με τη νέα, ετήσιας διάρκειας σύμβαση, μέχρι το τέλος του 2023, το έργο των ΚΤΕΛ αυξάνεται σε 18,5 εκατ. οχηματοχιλιόμετρα με κόστος 1,43 ευρώ ανά οχηματοχιλιόμετρο και ο αριθμός των οχημάτων από 150 σε 190 περίπου. Αυτά θα προστεθούν στα 300-310 του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν καθημερινά και όλα μαζί θα αγγίζουν τα 500 καθημερινά», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ.

«Τόσο ο ΟΑΣΘ όσο και ο ιδιώτης πάροχος (συνεργασία τεσσάρων ΚΤΕΛ: Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης), “στοιχηματίζουν” για την καλύτερη και φθηνότερη εξυπηρέτηση την κρίσιμη χρονιά πριν έρθει το μετρό της Θεσσαλονίκης», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ