Shelman: Κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη το εργοστάσιο στην Κομοτηνή

Shelman: Κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη το εργοστάσιο στην Κομοτηνή

Στον τρίτο κι επιτυχημένο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε στις 29/12/22, το συγκεκριμένο ακίνητο της Shelman κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη, με το ποσό των 5.770.000 ευρώ.

Το «στοίχημα» για την επαναλειτουργία της, κερδίζει η ιστορική Shelman. Μετά από άγονους πλειστηριασμούς του παρελθόντος, τελικά το εργοστάσιο στην Κομοτηνή, περνά σε νέο ιδιοκτήτη.

Στον τρίτο κι επιτυχημένο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε στις 29/12/22, το συγκεκριμένο ακίνητο της Shelman κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη, με το ποσό των 5.770.000 ευρώ.

Η επαναλειτουργία της εμβληματικής βιομηχανίας ξύλου, αποτελούσε στοίχημα, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και της κυβέρνησης, όπως τουλάχιστον είχε εκφραστεί από εκπροσώπους της. Η νέα εξέλιξη δίνει νέες προσδοκίες για το μέλλον της, καθώς στους όρους του πλειστηριασμού υπάρχει δέσμευση για να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα, τουλάχιστον για μια τριετία κι επιπλέον να προσληφθεί το 40% κατ’ ελάχιστο πρώην εργαζομένων και μάλιστα με μισθό, όχι μικρότερο απ’ ότι προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος άγονος πλειστηριασμός έγινε στις 29 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης τα 12,8 εκατ. ευρώ κι ο δεύτερος, επίσης, άγονος, στις 21 Σεπτεμβρίου με αντίστοιχη τιμή εκκίνησης τα 9,6 εκατ. ευρώ.

Shelman: Ιστορικής σημασίας

Μετά την επικύρωση του πλειστηριασμού, ο νέος ιδιοκτήτης, θα αποκτήσει το συγκρότημα των βιομηχανικών κτιρίων της Shelman στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, που βρίσκονται εντός γηπέδου συνολικής έκτασης 297.288τ.μ. Για το εν λόγω βιομηχανικό κτίριο, μεταξύ άλλων στο παρελθόν, είχε επιδείξει ενδιαφέρον ο τουρκικός όμιλος Kastamonu, ενώ πρόσφατα μια ακόμα εταιρεία από το χώρο της ξυλείας, η EPS Wood, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει τίποτα από τα παραπάνω. Αντίθετα, ο πλειστηριασμός που εκπονήθηκε για το εργοστάσιο της Shelman στο Βασιλικό Ευβοίας, κατακυρώθηκε τελικά στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη το Μάρτιο του 2022.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1962 από τον Παναγιώτη Ηλιάδη, αποτέλεσε επί πολλές δεκαετίες, leader της αγοράς ξυλείας. Σταθμός στην ιστορία της αποτέλεσε το 2009, όταν περιήλθε στην κατοχή της Alfa Wood του Αντώνη Αδαμόπουλου, ο οποίος εξαγόρασε το 73% με τίμημα 11 εκατ. ευρώ. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που συνέβαλαν στην απότομη κάμψη των πωλήσεων, οδήγησαν τη Shelman σε καθεστώς πτώχευσης το 2014. Από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς, χωρίς ωστόσο – και δικαίως – να εγκαταλειφθούν οι ελπίδες για την ιστορική αυτή εταιρεία, που έχει «γράψει» τη δική της ιστορία στο ελληνικό επιχειρείν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ