Στη Netcompany-Intrasoft το κομβικό έργο για το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας

Στη Netcompany-Intrasoft το κομβικό έργο για το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη από το 2020 ανακοίνωσε τα σχέδιά της,

Η Netcompany-Intrasoft, μέλος του Netcompany Group A/S, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την ανάπτυξη, την συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη του κομβικού έργου για το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας (European Digital Identity Wallet), που αναμένεται να διευκολύνει την καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη από το 2020 ανακοίνωσε τα σχέδιά της, που υπό την πίεση της πανδημίας του Covid-19 κρίθηκαν περισσότερο επιτακτικά, για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ταυτότητας που θα αφορά στους πολίτες, κατοίκους και επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο απώτερος στόχος, είναι η χορήγηση μιας ασφαλούς ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας (e-identity) προς όλους τους πολίτες της ΕΕ, σε όλη την επικράτειά της και για όλες τις δραστηριότητές τους, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται μέσα ψηφιακής ταυτοποίησης, ηλεκτρονικές υπογραφές, επικύρωση εγγράφων, που θα επιτρέπουν στους πολίτες πλήρη έλεγχο στη διαχείριση των δεδομένων τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, το Ευρωπαϊκό πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ψηφιακή ταυτοποίηση σε όλη την ΕΕ, αλλά και εγγύηση μιας ασφαλούς και διαφανούς διαδικασίας, η οποία θα εξασφαλίζει την προστασία των δεδομένων που θα παρέχει κάθε πολίτης. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά, ξεκινώντας από την ευκολία στη χρήση για τους πολίτες, τη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις και φθάνει έως την διευκόλυνση των διασυνοριακών συναλλαγών.

Θα αναπτυχθεί αρχικά σε πιλοτική μορφή, από την κοινοπραξία που ηγείται η Netcompany-Intrasoft και συμμετέχει η Scytales AB, και θα διατεθεί στα κράτη μέλη και σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, με σκοπό την εφαρμογή των προδιαγραφών της νομοθεσίας στη θέσπιση πλαισίου για την Ευρωπαική ψηφιακή ταυτότητα.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft σχολίασε: «Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές και πολυαναμενόμενες δράσεις για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επί σειρά ετών, ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης αλληλεπιδρά και ταυτοποιείται σε μια πληθώρα συναλλαγών, είναι μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των κρατών μελών. Θεωρώ την κατακύρωση αυτού του έργου στην Netcompany-Intrasoft ως αναγνώριση των δυνατοτήτων της εταιρίας μας για συνεχή καινοτομία καθώς και της αδιαμφισβήτητης δέσμευσής μας για παροχή υπηρεσιών υψίστης ποιότητας σε όλη την ΕΕ. Ανυπομονούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, παραμένοντας πιστοί στο όραμά μας για την δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών μέσω της ψηφιοποίησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ