Ο EastMed σε στρατηγικό ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Ο  EastMed σε στρατηγικό ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Η IGI Poseidon δεσμεύεται να αποτελέσει μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσω της ανάπτυξης έργων ενεργειακής υποδομής

Τις καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό ενεργειακό σκηνικό, περιέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IGI Poseidon ΑΕ, Fabrizio Mattana, μιλώντας στο "5ο Athens Investment Forum". Υπογράμμισε τη σημασία των ενεργειακών υποδομών στον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου και επεσήμανε τον στρατηγικό ρόλο του EastMed στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IGI αναφέρθηκε στην υλοποίηση του αγωγού EastMed, καθώς όπως είπε θα διαφοροποιήσει τις πηγές, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού συνδέοντας τις διαθέσιμες πηγές ενέργειας με την Κεντρική Ευρώπη και θα συμβάλει θετικά στην ενεργειακή μετάβαση, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεταφορά υδρογόνου. Το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά βιώσιμο, όπως είπε ο κ. Mattana και πρόσθεσε: "υπάρχουν προκλήσεις ναι, αλλά μπορεί να γίνει", και συνεπώς μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στο μοτίβο της ενεργειακής μετάβασης και της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ.

Η IGI Poseidon δεσμεύεται να αποτελέσει μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσω της ανάπτυξης έργων ενεργειακής υποδομής, που μπορούν να συμβάλουν στη σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και τη μεταφορά πράσινης ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ