Twitter: «Ψυχρολουσία» για τον Έλον Μασκ - Ανεστάλη η συνδρομητική υπηρεσία μετά από χιλιάδες φάρσες

Twitter: «Ψυχρολουσία» για τον Έλον Μασκ - Ανεστάλη η συνδρομητική υπηρεσία μετά από χιλιάδες φάρσες

Σε «γκάφα ολκής» εξελίχθηκε η απόφαση του Μασκ για τη συνδρομητική υπηρεσία των 7,99 δολαρίων ανά μήνα.

Η Twitter διέκοψε τη συνδρομητική υπηρεσία Blue Blue αξίας 7,99 δολαρίων/μήνα, καθώς χιλιάδες χρήστες εκμεταλλεύονταν την υπηρεσία προκειμένου να υποδύονται ότι εκπροσωπούν μεγάλα εταιρικά brands και διάσημους ανθρώπους.

Το Twitter έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μέσω της εφαρμογής του για iPhone, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν το μπλε σήμα που παλαιότερα χρησιμοποιείτο για να δείχνει ότι ένας λογαριασμός είναι επιβεβαιωμένα αληθινός ή επίσημος. Την Παρασκευή, στην εφαρμογή του Twitter για iPhone δεν υπάρχει πλέον η επιλογή της εγγραφής για το Twitter Blue.

Η ταχεία αναστολή της υπηρεσίας υποδηλώνει ότι, τουλάχιστον προσώρας, το μεγάλο σχέδιο του νέου ισχυρού άνδρα της Twitter (καθώς και των Tesla και SpaceX) Έλον Μασκ για να δημιουργήσει νέα πηγή εσόδων μέσω των χρηστών δεν λειτούργησε όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί.

Η συνδρομητική υπηρεσία οδηγήσε μία πληθώρα φαρσέρ στη δημιουργία παραπλανητικών λογαριασμών στο Twitter. Έκθεσε έτσι την πλατφόρμα ακόμη περισσότερο στο κίνδυνο παραπληροφόρησης, με πολλούς "μπλε" λογαριασμούς να "εκπροσωπούν" γνωστά brands και να δημοσιοποιούν περιπαικτικά ή δυσφημηστικά μηνύματα. Το γεγονός αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους διαφημιστές, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη αναστείλει τις διαφημιστικές καμπάνιες τους στο Twitter.

Ορισμένοι χρήστες που είχαν ήδη πληρώσει για το μπλε σήμα το είδαν να εξαφανίζεται δίπλα από το όνομα του λογαριασμού τους.

Εκπρόσωπος της Twitter δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τον Έλον Μασκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ