Ο Όμιλος Olympia ενισχύει τις δράσεις του για την ενδυνάμωση των γυναικών

Ο Όμιλος Olympia ενισχύει τις δράσεις του για την ενδυνάμωση των γυναικών

Πέντε υψηλόβαθμα στελέχη συμμετέχουν στον κύκλο εκπαίδευσης, καθοδήγησης και στρατηγικής δικτύωσης που εγκαινιάζει το «The Boardroom»

Η Olympia Group ενισχύει τις πρωτοβουλίες της για την ενδυνάμωση των γυναικών, εγκαινιάζοντας τη συμμετοχή πέντε υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου και των εταιριών του σε ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας τους για την ανάληψη καθηκόντων μελλοντικά ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων. Στόχος της εταιρίας είναι να προωθεί σύγχρονες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, μέσα από δράσεις που υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη των γυναικών-στελεχών του, ενδυναμώνοντας τις ηγετικές τους δεξιότητες και στηρίζοντας τη συμμετοχή και συνεισφορά τους στη λήψη καλύτερων αποφάσεων.

Η Olympia Group υποστηρίζει τις δράσεις του The Boardroom στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Εκτελεστικού της Πρόεδρου Γιάννη Καραγιάννη στο Advisory Board του οργανισμού, καθώς και της Τατιάνας Φαφαλιού, μέλους του Δ.Σ. της Olympia, ως ιδρυτικό μέλος. Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος που ξεκινά στη χώρα μας, συμμετέχουν τα εξής στελέχη των εταιριών του Ομίλου:


• Φωτεινή Βούλγαρη, Chief Commercial Officer, Westnet
• Βασιλική Γάλλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, Γενική Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Sunlight Group
• Ιωάννα Γαβριελάτου, Διευθύντρια Marketing, Sunlight Group
• Μαρία Πεδουλάκη, CFO του Ομίλου SoftOne
• Ιωάννα Χριστοδουλοπούλου, Talent Director Olympia Group

Ο Γιάννης Καραγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympia Group, σχολίασε σχετικά: «Προσδοκία μας στην Olympia είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να υποστηρίζουμε τις εταιρίες του χαρτοφυλακίου μας για την συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, δίνοντας εσωτερικά ευκαιρίες στα στελέχη μας για την ανάληψη καθηκόντων ως μέλη διοικητικών συμβουλίων. Είμαστε περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με φορείς όπως είναι το The Boardroom Greece αλλά και με άλλες μεγάλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο advisory board του οργανισμού, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα κουλτούρα διαφορετικότητας και συμπερίληψης στις επιχειρήσεις αλλά και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στη λήψη αποφάσεων, ενθαρρύνοντας διαφορετικές οπτικές και τρόπους διοίκησης στο δρόμο για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος».

Ο Οργανισμός «The Boardroom» λειτουργεί επίσημα – μετά τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την 1η Οκτωβρίου - στο Clubhouse που βρίσκεται έναντι του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου τα μέλη του μπορούν να συναντηθούν και να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες του προγράμματος.

Σχετικά με την Olympia Group: Η Olympia είναι ένας διεθνής επενδυτικός όμιλος με σημαντικό μερίδιο συμμετοχών σε πέντε βασικές επιχειρήσεις: την SUNLIGHT Group Energy Storage Systems (αποθήκευση ενέργειας), το Public Group (λιανικό και ηλεκτρονικό εμπόριο), την SoftOne (λογισμικό ERP), την Westnet (διανομή προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας) και την Lamda Development (ανάπτυξη, επένδυση & διαχείριση ακινήτων). Με ιδρυτή τον Πάνο Γερμανό το 1980, η εταιρία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία και οδηγεί την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επενδύσεων της. Η Olympia λειτουργεί ως επενδυτικό κεφάλαιο δημιουργίας επιχειρηματικών αξιών και ως συν-επενδυτής σε συνεργασία με κορυφαίους στρατηγικούς επενδυτές και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Η εταιρία δεσμεύεται στην υιοθέτηση ισχυρών προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης και βέλτιστων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης. https://www.groupolympia.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ