Παγκρήτια Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης στο πλαίσιο της ΑΜΚ

Παγκρήτια Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης στο πλαίσιο της ΑΜΚ

Η αύξηση μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου καλύφθηκε σε ποσοστό 35,24%, με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους 34,78 εκατομμυρίων ευρώ

Με απόλυτη επιτυχία και με το σημαντικό ποσό των 35 περίπου εκατομμυρίων έκλεισε η πρώτη φάση άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης στο πλαίσιο της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Όπως ανακοινώθηκε δόθηκε παράταση έως τις 27 Οκτωβρίου για τη συμμετοχή ειδικών και μη επενδυτών στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας. Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον νέων επενδυτών από επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους και τις σχετικές συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αύξηση μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου καλύφθηκε σε ποσοστό 35,24%, με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους 34,78 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσοστό το οποίο επετεύχθη μετά τις συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης και των στελεχών της τράπεζας και χωρίς την άσκηση των δικαιωμάτων της Lyktos Participations AE.

Tόσο κατά την προετοιμασία όσο και καθ' όλη τη διάρκεια της αύξησης η Διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, είχε την αμέριστη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Διοίκηση εκτιμά ότι το παραπάνω ποσοστό είναι ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα το οποίο θα επιτρέψει στην τράπεζα να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της για τη συγκέντρωση του ποσού που έχει προγραμματιστεί και να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού και κεφαλαιακού της πλάνου, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Επενδυτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η παράταση του χρόνου συμμετοχής είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της καθώς θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους επενδυτές να συμμετέχουν στο κεφάλαιο της Παγκρήτιας, μιας τράπεζας που οδεύει με αξιώσεις να καταστεί η πέμπτη μεγαλύτερη στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ