Η RWE θα καταργήσει τον άνθρακα μέχρι το 2030

Η RWE θα καταργήσει τον άνθρακα μέχρι το 2030

Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 50 δισ. ευρώ στην επέκταση των πράσινων δραστηριοτήτων της μέχρι το 2030

 

Η RWE θα καταργήσει τη χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, νωρίτερα από το αναμενόμενο, στο πλαίσιο συμφωνίας με τη γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η γερμανική εταιρεία ενέργειας τόνισε πως στοχεύει να σταματήσει τη χρήση καύσης λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας, μέχρι το 2030. Προηγουμένως είχε θέσει στόχο ως καταληκτική ημερομηνία για να σταματήσει την καύση άνθρακα, το 2038.

Η εταιρεία επισήμανε ότι η χρήση άνθρακα θα αυξηθεί βραχυπρόθεσμα, με τη Γερμανία να αναβάλλει το κλείσιμο ορισμένων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, για να αντισταθμίσει την έλλειψη φυσικού αερίου.

"Στην τρέχουσα κρίση, συμβάλλουμε στην ασφάλεια του εφοδιασμού στη Γερμανία, αυξάνοντας προσωρινά τη χρήση των λιγνιτικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής μας και έτσι συμβάλλουμε επίσης στην αφαίρεση του φυσικού αερίου από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, επενδύουμε δισ. ευρώ για να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση και είμαστε έτοιμοι να καταργήσουμε σταδιακά τον λιγνίτη μέχρι το 2030", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Markus Krebber.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 50 δισ. ευρώ στην επέκταση των πράσινων δραστηριοτήτων της μέχρι το 2030, εκ των οποία τα 15 δισ. ευρώ προορίζονται για τη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ