Ο Μάσκ ξαναγοράζει το Twitter

Η νομική toy ομάδα διαισθάνθηκε ότι ο δικαστής δεν θα αποφάσιζε υπέρ του. Η πρόταση πιθανότατα εξαλείφει την ανάγκη για δίκη αυτό το μήνα

Ο Μάσκ ξαναγοράζει το Twitter

Ο Έλον Μασκ προτείνει να αγοράσει το Twitter, για την αρχική τιμή προσφοράς των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, αποφεύγοντας ενδεχομένως μια δικαστική διαμάχη για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες εξαγορές στην πρόσφατη ιστορία.

Ο Μασκ έκανε την πρόταση σε επιστολή του στο Twitter, σύμφωνα με άτομα εξοικειωμένα με το θέμα. Οι μετοχές του Twitter ανέβηκαν έως και 18%.

Η πρόταση του Μασκ ταιριάζει με τους αρχικούς όρους της συμφωνίας και σημαίνει ότι το Twitter αντιμετωπίζει ένα μέλλον υπό την ηγεσία ενός δισεκατομμυριούχου που έχει περάσει μήνες επικρίνοντας δημόσια τη διοίκησή του και αμφισβητώντας την αξία του. Σημαίνει επίσης ότι οι ισχυρισμοί του, σχετικά με το πόσοι από τους χρήστες του Twitter είναι bots, για παράδειγμα, δεν είναι πιθανό να εξεταστούν σε δικαστική αίθουσα.

Ο Μασκ προσπαθούσε εδώ και μήνες να υπαναχωρήσει από το συμβόλαιό του για την εξαγορά του Twitter, που υπογράφηκε τον Απρίλιο. Ο Μασκ άρχισε να δείχνει σημάδια μεταμέλειας του αγοραστή λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ισχυριζόμενος ότι το Twitter τον είχε παραπλανήσει σχετικά με το μέγεθος της βάσης χρηστών του και την επικράτηση αυτοματοποιημένων λογαριασμών γνωστών ως bots.

Ο Μασκ εγκατέλειψε επίσημα τη συμφωνία τον Ιούλιο και το Twitter τον μήνυσε στο Delaware Chancery Court για να τον αναγκάσει να προχωρήσει στην αγορά. Μια δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια εβδομάδων πριν από αυτήν την αναμέτρηση, οι δικηγόροι και των δύο πλευρών έχουν ρίξει κανονιοβολισμούς κλητεύσεων ο ένας εναντίον του άλλου με στόχο να πειράξουν μαρτυρίες και αποδεικτικά στοιχεία.

Η πλευρά του Μασκ έπρεπε να αποδείξει ότι το Twitter παραβίασε τους όρους της συμφωνίας. Το Twitter ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ χρησιμοποίησε το ζήτημα των bots ως πρόσχημα για να υποστηρίξει μια συμφωνία που δεν έβρισκε πλέον οικονομικά υγιή.

Η νομική ομάδα του Μασκ είχε την αίσθηση ότι η υπόθεση δεν πήγαινε καλά, καθώς η δικαστής, Kathaleen St. J. McCormick, τάχθηκε επανειλημμένα στο πλευρό του Twitter σε προδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει. Ακόμη και με την καθυστερημένη εμφάνιση ενός πληροφοριοδότη του Twitter που ισχυρίστηκε ότι τα στελέχη δεν ήταν παρόντα σε θέματα ασφάλειας και bot, υπήρχαν ανησυχίες ότι η πλευρά του Μασκ δεν θα ήταν σε θέση να αποδείξει μια ουσιαστική δυσμενή επίδραση, το νομικό πρότυπο που απαιτείται για την έξοδο από τη σύμβαση.

Οι μέτοχοι του Twitter ψήφισαν στις 13 Σεπτεμβρίου για να αποδεχτούν την προσφορά εξαγοράς όπως την υπέβαλε ο Μασκ. Η εταιρεία δήλωσε τότε ότι το 98,6% των ψηφισάντων ήταν υπέρ της συμφωνίας. Ο Μασκ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, δεν ψήφισε καθόλου, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την απόφασή του. Ο Μασκ κατείχε σχεδόν το 10% του Twitter, περισσότερες από 73 εκατομμύρια μετοχές, όταν συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία.

Ο Μασκ ήταν προγραμματισμένο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμφωνία στο Όστιν του Τέξας στις 6-7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με κατάθεση στο δικαστήριο την Τρίτη. Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Parag Agrawal ήταν προγραμματισμένο να καθίσει για την κατάθεσή του τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ