Η Ocean Winds εξασφάλισε 15ετές Συμβόλαιο επί της Διαφοράς για το έργο Moray West

 Η Ocean Winds εξασφάλισε 15ετές Συμβόλαιο επί της Διαφοράς για το έργο Moray West


Το έργο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να παρέχει για πρώτη φορά ενέργεια το 2024

Η EDP Renewables ανακοινώνει ότι η Ocean Winds, η 50/50 κοινοπραξία της EDP Renewables με την ENGIE για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, εξασφάλισε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου 15ετές Συμβόλαιο επί της Διαφοράς (Contract-for-Difference, CfD) για την πώληση της ενέργειας που παράγεται από τα 294MW του υπεράκτιου αιολικού έργου Moray West, ισχύος 882MW, έναντι 37,35 £/MWh σε τιμές 2012.
Το έργο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να παρέχει για πρώτη φορά ενέργεια το 2024.
Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η EDPR έχει πλέον εξασφαλίσει τα 10,6GW από τον στόχο των 20GW για το 2021-25 που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Capital Markets Day που διοργάνωσε η εταιρεία. Παράλληλα, η EDPR έχει πλέον επιτύχει τον στόχο της για την εξασφάλιση υπεράκτιας δυναμικότητας της τάξης του 1GW για το 2021-25.
Η εν λόγω επιτυχία της EDPR ενισχύει το προφίλ χαμηλού κινδύνου και τη στρατηγική ανάπτυξής της που βασίζεται στην υλοποίηση ανταγωνιστικών έργων με μακροπρόθεσμες προοπτικές, ενισχύοντας την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα.


H EDP Renewables (EDPR)

Η EDP Renewables (Euronext: EDPR) είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως με παρουσία σε 26 αγορές, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Περιοχή Ασίας Ειρηνικού. Με έδρα τη Μαδρίτη και κύρια περιφερειακά γραφεία στο Χιούστον, το Σάο Πάολο και τη Σιγκαπούρη. Η EDPR διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης με περιουσιακά στοιχεία πρώτης κατηγορίας και μια επιχειρησιακή ικανότητα που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτά περιλαμβάνουν χερσαία αιολικά έργα, ηλιακή ενέργεια σε κλίμακα κοινής ωφέλειας και διανεμημένη ηλιακή ενέργεια, υπεράκτια αιολική ενέργεια (μέσω της κοινοπραξίας 50/50 - OW) και τεχνολογίες συμπληρωματικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως μπαταρίες και το υδρογόνο.

Οι επικεντρωμένες στον εργαζόμενο πολιτικές της EDPR είχαν ως αποτέλεσμα την αναγνώρισή της ως Top Workplace 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, Top Employer 2022 στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Πολωνία) και στη Βραζιλία, καθώς και την ένταξή της στον δείκτη Bloomberg Gender-Equality Index.

Η EDPR αποτελεί τμήμα της EDP (Euronext: EDP), ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση με έμφαση στην απεξάρτηση από τον άνθρακα. Εκτός από την ισχυρή παρουσία της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (με την EDPR και τις υδροηλεκτρικές δραστηριότητες), η EDP έχει μια ολοκληρωμένη παρουσία σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, των πελατειακών λύσεων και της διαχείρισης ενέργειας.


H Ocean Winds

Η OW είναι μια 50:50 κοινοπραξία για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, η οποία ανήκει και δημιουργήθηκε από την EDP Renewables και την ENGIE. Και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια καθίσταται ουσιαστικό κομμάτι της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης, οδηγώντας στην ταχεία ανάπτυξη του τομέα και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του. Γι' αυτό το λόγο έχουν συμπεριλάβει στη νέα εταιρεία όλο το υπάρχον και το υπό διαμόρφωση υπεράκτιο χαρτοφυλάκιό τους.
Η OW διαθέτει στρατηγικό πλεονέκτημα και είναι σε θέση να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην υπεράκτια αγορά. Η EDPR και η ENGIE συνδυάζουν τα υπεράκτια αιολικά περιουσιακά τους στοιχεία και τα έργα τους στην OW, ξεκινώντας με ένα σύνολο 1,5 GW υπό κατασκευή και 4 GW υπό ανάπτυξη, με στόχο να φθάσουν τα 5 έως 7 GW έργων σε λειτουργία ή υπό κατασκευή και τα 5 έως 10 GW σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης έως το 2025. Η OW στοχεύει κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και επιλεγμένων γεωγραφικών περιοχών της Ασίας, απ' όπου αναμένεται να προέλθει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ