Παραιτήθηκε ο επιχειρησιακός διευθυντής της Easyjet μετά το χάος με τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Παραιτήθηκε ο επιχειρησιακός διευθυντής της Easyjet μετά το χάος με τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Ο Πίτερ Μπίλιου της easyJet αποχώρησε από τη θέση του υπευθύνου για τη λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας μετά το ταξιδιωτικό χάος με τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Η low-cost αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Μπίλιου παραιτήθηκε από τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή (chief operating officer- COO), αλλά θα παραμείνει στην εταιρεία προσωρινά για να «διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση». Τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά ο Ντέιβιντ Μόργκαν.

Η easyJet αναγκάστηκε να περικόψει χιλιάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού που επηρεάζουν ολόκληρο τον κλάδο των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία περιόρισε τις πτήσεις από το πρόγραμμα αιχμής της, αφού υπέστη ένα κύμα χαοτικών ακυρώσεων την τελευταία στιγμή, κυρίως από το Λονδίνο Gatwick.

Ο Μπίλιου είναι μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στην αεροπορία. Προήλθε από τη Ryanair το 2019, με την ιρλανδική εταιρεία να προχωράει σε δικαστική προσφυγή για να τον εμποδίσει να εργαστεί σε ανταγωνιστή.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πίτερ για τη σκληρή δουλειά του και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Όλοι στην easyJet παραμένουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην παροχή μιας ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Γιόχαν Λούντγκρεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ