ΕΥΑΘ: Ψηφιοποιείται το αρχείο των πελατών ύδρευσης και αποχέτευσης

ΕΥΑΘ: Ψηφιοποιείται το αρχείο των πελατών ύδρευσης και αποχέτευσης

Εντός του επόμενου επταμήνου αναμένεται να έχει ψηφιοποιηθεί το έγχαρτο αρχείο 510.000 πελατών ύδρευσης και 65.000 συνδέσεων αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα με την ανάδοχο εταιρεία.

Με την πλήρη πλέον ψηφιοποίηση του αρχείου των πελατών της η ΕΥΑΘ κάνει ένα ακόμη βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Η διαδικασία η οποία περιλαμβάνει και επιμέρους εργασίες προετοιμασίας του υλικού, σάρωσης, μετεπεξεργασίας, εκπαίδευσης του προσωπικού κ.λπ. Το συνολικό έργο θα έχει διάρκεια επτά μηνών και προϋπολογισμό 209.000 ευρώ, με δυνατότητα προαίρεσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο σύστημα θα εξασφαλίσει ταχύτητα και ευελιξία στις συναλλαγές της εταιρείας με τους καταναλωτές της, όπως και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων από φυσικές καταστροφές, κακόβουλες ενέργειες και, φυσικά, από τη φθορά του χρόνου. Τα ψηφιακά αυτά δεδομένα αναμένεται να «κουμπώσουν» στο νέο λογισμικό διαχείρισης εγγράφων κι αλληλογραφίας της ΕΥΑΘ, το οποίο υιοθέτησε πρόσφατα η εταιρεία για την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων και τη συλλογή των υπογραφών της, εγκαταλείποντας πλέον την εσωτερική έγχαρτη αλληλογραφία. Επιπρόσθετα, το παραγόμενο ψηφιακό αρχείο θα τεκμηριωθεί και θα κωδικοποιηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου πληροφοριακού συστήματος της εταιρείας, παρέχοντας μια συνολική λειτουργικότητα που τελικά θα δίνει πρόσβαση στον καταναλωτή σε όλο τον «φάκελο» των συναλλαγών του με την ΕΥΑΘ.

«Μετά την υιοθέτηση προγράμματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων εντός της εταιρείας, προχωράμε άλλο ένα βήμα για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό μας. Εγκαταλείπουμε οριστικά τα… ντοσιέ και τους φοριαμούς για τη φύλαξη του αρχείου μας, μαζί με όλες τις καθυστερήσεις και τα ζητήματα ασφάλειας δεδομένων που αυτό συνεπαγόταν, και προχωράμε προς ένα νέο μοντέλο ολοκληρωμένης ψηφιακής εξυπηρέτησης των καταναλωτών μας», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Ανάδοχος του έργου ψηφιοποίησης του αρχείου της ΕΥΑΘ είναι η κοινοπραξία εταιρειών «Αρχειοθήκη Α.Ε. – Ι. Αλαβάνος – Χ. Αθανασόπουλος Ε.Ε.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ