Συνεχίζει τις επενδύσεις ο όμιλος Howden

Συνεχίζει τις επενδύσεις ο όμιλος Howden

Oι εκπρόσωποι του ομίλου συναντήθηκαν με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Στουρνάρα

Η πρόθεση του ομίλου Howden να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στη χώρα μας, επισημάνθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του Γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, με τον Ντέιβιντ Χόουντεν, CEO του διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου Howden Group.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου, ο κ. Χόουντεν και ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Howden Ελλάδος, συναντήθηκαν με τον κ. Δημητριάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της επίσημης μετονομασίας της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου σε Howden Ελλάδος, αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση της επενδυτικής στρατηγικής στη χώρα μας, η οποία από το 2018 βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της Howden.

Ο κ. Δημητριάδης ενημερώθηκε για τις 4 εξαγορές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην Ελλάδα, ενώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του ομίλου επιβεβαίωσαν την πρόθεση να συνεχίσει ο όμιλος να επενδύει δυναμικά στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς ασφαλιστικής κοινότητας προκειμένου, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, να συμβάλλει στην οικονομική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Χόουντεν αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Howden σε ό,τι αφορά στο επίμαχο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι ο όμιλος συμμετέχει ενεργά στον παγκόσμιο διάλογο και στο πλαίσιο της 26ης Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα (2021) η Howden σε συνεργασία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, εξέδωσε το πρώτο παγκοσμίως παραμετρικό ομόλογο, που θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των καταστροφών από ηφαιστειακές εκρήξεις.

Πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία -μέσω προηγμένων μοντέλων blockchain τεχνολογίας-, διασφαλίζει τη βέλτιστη διαχείριση και κατανομή των πόρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του ομίλου συναντήθηκαν με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Στουρνάρα. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για το «κύμα» εξαγορών και συγχωνεύσεων που παρατηρείται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις διεθνείς ασφαλιστικές αγορές, τάση που συνεχώς διευρύνεται και εντείνεται και στις εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Ο διοικητής της ΤτΕ και οι συνομιλητές του αναφέρθηκαν στις διεθνείς οικονομικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και στις επιμέρους συνέπειες που προκύπτουν για τον ασφαλιστικό κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ