ΔΕΗ: Δεν δόθηκε μπόνους 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της εταιρείας

ΔΕΗ: Δεν δόθηκε μπόνους 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της εταιρείας

Απάντηση σε δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για μπόνους της διοίκησης της ΔΕΗ στα στελέχη της δίνει η ίδια η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση τονίζεται πως το «το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ στις 4.06.2021», ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί και κατά συνέπεια «τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ στις 4.06.2021, με εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών.

Ωστόσο, λόγω της Ενεργειακής Κρίσης, το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπόνους Στάσση 16 εκατ. ευρώ στον εαυτό του ενώ οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς»

Εν τω μεταξύ για το θέμα τοποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του υιοθέτησε τα εν λόγω δημοσιεύματα και επεσήμανε νωρίτερα ότι «ο κ. Στάσσης […] αποφάσισε να δώσει επιπρόσθετο μπόνους στον εαυτό του και τα υπόλοιπα γαλάζια golden boys του κ. Μητσοτάκη, 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ