ΣτΕ: «Πράσινο φως» στον εκσυγχρονισμό του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

ΣτΕ: «Πράσινο φως» στον εκσυγχρονισμό του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Με το Π.Δ. επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αναπλάσεις στην περιβάλλουσα το γήπεδο περιοχή. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, το σχέδιο Π.Δ. ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες απαιτήσεις του νόμου 4447/2016.

Όπως αναφέρει η γνωμοδότηση του ΣτΕ, με το διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion Leagne και άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις).

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,5 εκατ. ευρώ

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι με το νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ τρεις εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και συνοδές χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ