Τζεφ Μπέζος εναντίον Έλον Μασκ για την εξαγορά του twitter: «Θα είναι τώρα κινεζικής επιρροής;»

Τζεφ Μπέζος εναντίον Έλον Μασκ για την εξαγορά του twitter: «Θα είναι τώρα κινεζικής επιρροής;»

Ο Τζεφ Μπέζος επιτέθηκε στον Έλον Μασκ λόγω της εξαγοράς του Twitter.

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος αφήνει σοβαρές αιχμές για την εξαγορά του Twitter προειδοποιώντας πως ο Έλον Μασκ μπορεί να μπει στο τσεπάκι της Κίνας λίγες ώρες μετά την αλλαγή στην ιδιοκτησία της πλατφόρμας που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνούς κοινότητας.

Η δήλωση του πάμπλουτου Μπέζος που έκανε αίσθηση, ότι ο Έλον Μασκ θα μπορούσε να βρεθεί υπό κινεζική επιρροή, έγινε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα των "New York Times" που επικεντρωνόταν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Κίνας με την εταιρεία του Έλον Μασκ.

Δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας διευκρινίζει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla είναι η Κίνα και η κυβέρνηση του Πεκίνου κατασκευάζει μπαταρίες Tesla, γεγονός που δίνει στο Πεκίνο "ένα οικονομικό όφελος" από την πλευρά του Μασκ.

"Ενδιαφέρουσα ερώτηση", έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στο Twitter και πρόσθεσε:
"Η κινεζική κυβέρνηση μόλις επωφελήθηκε από την κίνηση αυτή;".


Το Twitter απαγορεύεται στην Κίνα από το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας, ωστόσο, ελλοχεύει τώρα ο κίνδυνος το Πεκίνο να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή για να εμποδίσει χρήστες από το εξωτερικό να επικρίνουν την κυβέρνησή του.

Ο Τζεφ Μπέζος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις λίγες ώρες αφότου ο 50χρονος Μασκ εξαγόρασε το Twitter και υποσχέθηκε ότι ήθελε να διατηρήσει την πλατφόρμα ως προπύργιο της ελευθερίας του λόγου.

Πάντως, ώρες αργότερα περιόρισε τα καυστικά σχόλια για τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter και μάλιστα έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο στον Μασκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Μασκ δεν θα μπει στο... τσεπάκι της Κίνας.

"Το πιο πιθανό αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι η πολυπλοκότητα στην Κίνα για την Tesla, παρά η λογοκρισία στο Twitter", έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στο Twitter. "Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στην πλοήγηση αυτού του είδους της πολυπλοκότητας", πρόσθεσε.

Ο Τζεφ Μπέζος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η αφρόκρεμα της showbiz, όπως η Βρετανίδα ηθοποιός Τζαμίλα Τζαμίλ δεν θα ξανατουιτάρει καθώς πολλοί είναι αυτοί που γκρινιάζουν για την εξαγορά του Twitter από τον "Μr Tesla, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων", όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail".

"Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας", ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του και κάλεσε και τους πολέμιούς του, να μην εγκαταλείψουν την πλατφόρμα τώρα που την απέκτησε, χαρακτηρίζοντας το αίτημά του ως "ζήτημα δημοκρατίας".

Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι ο αλγόριθμος του Twitter για την ιεράρχηση των tweets πρέπει να είναι δημόσιος επικρίνοντας την τακτική της υπηρεσίας των διαφημίσεων που χρησιμοποιούσε η εταιρία.

Την ίδια στιγμή όμως, όπως αναφέρει το Reuters, πολιτικοί ακτιβιστές αναμένουν πως η εποχή Μασκ θα σημαίνει λιγότερη μετριοπάθεια και επαναφορά των αποκλεισμένων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Nτόναλντ Τραμπ. O ίδιος πάντως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στο Twitter.

Πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ