Συνεργασία Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ΕΟΤ για το «Agora Athens»

Συνεργασία Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ΕΟΤ για το «Agora Athens»

 

Το έργο υλοποιείται από το ΕΕΑ με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και φιλοδοξεί να μετατρέψει την ιστορική αγορά της πόλης σε ένα «ανοιχτό κέντρο εμπορίου»

 

To σχέδιο «Agora Athens» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο χθες ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και υπεύθυνος από πλευράς επιμελητηρίου για το έργο, Νίκος Κογιουμτσής, με την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, το έργο υλοποιείται από το ΕΕΑ με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και φιλοδοξεί να μετατρέψει την ιστορική αγορά της πόλης σε ένα «ανοιχτό κέντρο εμπορίου», αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση στην περιοχή Πλάκας - Μοναστηρακίου, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση με την κ. Γκερέκου για το εν λόγω σχέδιο, ενώ αποφασίστηκε η συστηματοποίηση της επικοινωνίας των δύο πλευρών, με τηλεδιασκέψεις σε εβδομαδιαία βάση ανάμεσα σε συνεργάτες του επιμελητηρίου και του ΕΟΤ.

Συμφωνήθηκε επίσης η διοργάνωση μίας εκδήλωσης για το «Agora Athens», το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ακόμη η αναβίωση της δράσης «Ήχος και Φως» στις παρυφές της Ακρόπολης, των Απόκρεων στην Πλάκα, αλλά και της γιορτής του κρασιού στην ίδια περιοχή.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε και η προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς στην περιοχή του «Agora Athens» υπάρχουν 75 βυζαντινές εκκλησίες. Για το θέμα αναμένεται να επιδιωχθεί συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της προέδρου του ΕΟΤ.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Θεόδωρος Βλάρας και ο Γιάννης Μιχαλόπουλος από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Πλάκας, καθώς και ο Βασίλης Μπλέσιος, τεχνικός σύμβουλος για το «Agora Athens».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ