Αλλαγές στο ΔΣ της Sunlight Group - Νέος πρόεδρος ο Gordon Riske

Αλλαγές στο ΔΣ της Sunlight Group - Νέος πρόεδρος ο Gordon Riske

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group) ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Gordon Riske ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκτός του ρόλου τους ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, ο Michel Govaert πρόκειται επίσης να προεδρεύσει στην Ελεγκτική Επιτροπή της Sunlight, ενώ ο Δρ. Peter Lamp θα αναλάβει την προεδρία της νεοσύστατης Επιτροπής Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ως νέος πρόεδρος του ΔΣ της Sunlight Group, o κ. Riske (φωτο κάτω) δήλωσε: «Η Sunlight Group είναι μοναδικά καινοτόμος εταιρεία με ξεκάθαρη μακροπρόθεσμη στρατηγική: τη διάθεση βιώσιμων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στους πελάτες της ανά τον κόσμο. Θα συνεργαστώ με χαρά με τα μέλη της ηγετικής ομάδας της εταιρείας και το Διοικητικό Συμβούλιο σε αυτό το νέο και συναρπαστικό ταξίδι».

Ο Michel Govaert, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, σχολιάζοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε: «Προσβλέπω στη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ηγετικής ομάδας και του ΔΣ της εταιρείας, με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Sunlight - στόχων που αφορούν σε ευρύτερη ανάπτυξη, οργανική και μη. Προσβλέπω επίσης, στον συνδυασμό αυτής της στρατηγικής ανάπτυξης με την επιχειρησιακή αριστεία και στη μετατροπή τους σε παραγωγή βιώσιμων αποτελεσμάτων και μακροπρόθεσμης δημιουργίας αξίας».

Τον Μάιο του 2022, θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως μέλος του ΔΣ της Sunlight και ο Δρ. Peter Lamp. Αναφορικά με τον νέο του ρόλο, σχολίασε: «Με τιμά η τοποθέτησή μου ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Sunlight Group και ευελπιστώ να συμβάλλω στη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο νέος πρόεδρος και τα νέα μέλη θα συνεργαστούν με τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ της Sunlight Group, τον Λάμπρο Μπίσαλα, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και εκτελεστικό μέλος, τον Ρούμπεν Μπουρλά, μη εκτελεστικό μέλος και τον Γιώργο Τσουραπά, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Η θητεία του ΔΣ είναι πενταετής και θα διαρκέσει ως το 2027.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Group, Λάμπρος Μπίσαλας, σημείωσε σχετικά με τη σύνθεση του νέου ΔΣ: «Η συμμετοχή των Gordon, Michel και Peter στο διοικητικό μας συμβούλιο συνιστά πολύ σημαντικό ορόσημο για τη Sunlight Group. Είμαστε ευτυχείς που τους υποδεχόμαστε στην ομάδα και ανυπομονούμε να επωφεληθούμε από τις εκτεταμένες τους γνώσεις και εμπειρίες. Και οι τρεις διαθέτουν ισχυρή και μακρά προϊστορία στη δημιουργία ανάπτυξης και την επιχειρησιακή αριστεία - στρατηγικές επιδιώξεις της Sunlight. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ, Ρόμπυ και Γιώργο, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους που συνέβαλε στην εξαιρετική θέση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία. Το νέο ΔΣ αντανακλά τη φιλοδοξία μας να διευρύνουμε την έως τώρα επιτυχημένη μας πορεία και να γίνουμε πραγματικοί παγκόσμιοι ηγέτες στον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ