Η British American Tobacco Hellas δημιουργεί 150 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η British American Tobacco Hellas δημιουργεί 150 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Με έμφαση στην τεχνολογία και στην καινοτομία, η BAT Hellas, μέλος ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς ομίλους, προχωράει στη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, οι νέες θέσεις, έρχονται σε συνέχεια των 200 θέσεων εργασίας που προέκυψαν το 2021. Για τον όμιλο ΒΑΤ, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές που έχει επιλέξει για να υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα παραγωγής εναλλακτικών προϊόντων καπνού με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, κάνοντας χρήση της υψηλής τεχνολογίας.

Στην Ελλάδα, η συμβολή της στα δημόσια έσοδα υπολογίζεται περί τα 3,2 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ενώ εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas κ. Vitalii Kochenko, δήλωσε: «Η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις δίνοντας αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την περαιτέρω ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, δίνουμε τη δυνατότητα σε ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων να γίνουν μέλη του οράματός μας για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα, μια χώρα που έχει επιλεγεί από τον Όμιλο ως στρατηγική αγορά. Και όλα αυτά παράλληλα με την διαρκή ανάπτυξη των προϊόντων καπνού που λανσάρει, ως επιλογή για όσους επιθυμούν να διακόψουν το τσιγάρο».

Η ΒΑΤ, με στόχο να ηγηθεί της κατηγορίας των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Έρευνα και Ανάπτυξη των εναλλακτικών στο κάπνισμα προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 1.500 ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου παγκοσμίως.

Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 53.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Μάλτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ