Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Βραβεία σε 66 εργαζόμενους στο χώρο της υγείας

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Βραβεία σε 66 εργαζόμενους στο χώρο της υγείας

Διακρίθηκαν για τον αγώνα τους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού

 

Τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού τίμησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης βραβεύοντας 66 από αυτούς σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν οι πρόεδροι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ , οι διοικητές/ υποδιοικητές των νοσοκομείων Παπανικολάου , Παπαγεωργίου, Γεννηματάς , Αγιος Δημήτριος , Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Παύλος , γιατροί νοσηλευτές διοικητικό και λοιπό προσωπικό αυτών των νοσοκομείων καθώς επίσης του ΕΚΑΒ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη που ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τιμά τους ανθρώπους της υγείας ,τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη αυτή τη διετία για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, για να σώσουν χιλιάδες ζωές, τους γιατρούς τους νοσηλευτές μας και τους υγειονομικούς μας. Και βεβαίως δεν θα μπορούσα να μη βρίσκομαι ανάμεσά τους, γιατί και το κομμάτι της ψυχικής ανθεκτικότητας που χρειάστηκε όλοι οι υγειονομικοί μας να επιστρατεύσουν, είναι ένα κομμάτι, το οποίο στηρίζουμε ως κυβέρνηση με το καινούριο χαρτοφυλάκιο που έχει φτιάξει ο πρωθυπουργός. Το Επιμελητήριο και οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνθρωποι των επιχειρήσεων ,είναι επίσης μία κατηγορία την οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε παρά τις αντιξοότητες τις οποίες ζούμε σήμερα με τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και της ενέργειας . Πιστεύω και αυτό είναι παροδικό και πιστεύω ότι πολύ σύντομα με τη μείωση της ανεργίας θα ανακάμψουμε το 2022».
Ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης από την πλευρά του δήλωσε, ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με σκοπό να τιμηθούν οι υγειονομικοί. «Θέλουμε να τιμήσουμε όλους αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν για να αποφύγουμε τους θανάτους, για να είναι λιγότεροι οι θάνατοι. Είναι μία εκδήλωση καθαρά συναισθηματική και γίνεται την κατάλληλη εποχή γιατί λέμε ότι η πανδημία είναι προς το τέλος της. Αυτό ελπίζουμε εμείς οι επαγγελματίες. Υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι μείνανε για ένα και ενάμισι μήνα στα νοσοκομεία και βγήκαν ζωντανοί και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους. Με αυτό το σκεπτικό κάναμε αυτή την εκδήλωση» πρόσθεσε ο κ. Ζορπίδης.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο υπεύθυνος της Μονάδας Covid του ΑΧΕΠΑ Συμεών Μεταλλίδης ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «σήμερα βραβεύτηκαν ενδεικτικά κάποιοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας» σημειώνοντας ότι «αξίζουν βραβείο όλοι οι υγειονομικοί της πόλης για τον αγώνα που έδωσαν στη διάρκεια της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ