Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ενώθηκαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, καθώς και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους. «Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, Όχι στις απολύσεις, Όχι στο ξεσπίτωμα. Συντονίζουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Σωματεία εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην συγκέντρωση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ενώθηκαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, καθώς και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς οι λιμενεργάτες της COSCO που δίνουν μάχη για την υπογραφή Σύμβασης.

Με θερμό χειροκρότημα απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στην ανακοίνωση ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει ο Γιάννης Τσιούτρας, από το μπλόκο της Νίκαιας, εκπροσωπώντας τους φτωχούς αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Την ευγνωμοσύνη των εργαζομένων για τη συμπαράσταση στην κινητοποίηση εξέφρασε εκ μέρους όλων των Σωματείων ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα μιλώντας στη συνέντευξη τύπου έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κάλεσε στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού με το συλλαλητήριο που οργανώνουν την Κυριακή στη Λάρυμνα. «Έχουμε πάρει τη σκυτάλη από βετεράνους της ταξικής πάλης στη ΛΑΡΚΟ, έχουμε μεγαλώσει από παιδιά στους αγώνες», τόνισε και πρόσθεσε πως η εταιρεία έμεινε τόσα χρόνια ανοιχτή χάρη στην πάλη των εργαζομένων. «Είμαστε εργάτες, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά», υπογράμμισε.

Όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ, στο συλλαλητήριο θα δώσει το «παρών» και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε», τόνισε ο Ανδρέας Κορέτζελος, γραμματέας του Σωματείου. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προσανατολίζονται, όπως ανακοίνωσαν, σε νέα απεργία και συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη σύσκεψη της ερχόμενης Κυριακής.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών στη 1.30 το μεσημέρι. Η κινητοποίηση συνεχίζεται μέχρι την ώρα της προγραμματισμένης συνάντησης. Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Γιώργο Μαρίνο, Κώστα Παρασκευά, Γιάννη Πρωτούλη και Θοδωρή Χιώνη.

Ακόμη παρευρίσκεται αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ