Wind: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την United Group

Wind: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την United Group

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη συγχώνευση με την Nova

Εναν ολιστικό πάροχο, τον δευτερο μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης, σκοπεύει να δημιουργήσει η United Group με την ενοποίηση των Wind Ελλάς και Nova ύστερα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind Ελλάς και τη μεταβίβαση των μετοχών της.

Από το τιμόνι της Wind αποχώρησε ήδη ο Νάσος Ζαρκαλής, ο οποίος κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τον Σεπτέμβριο του 2009 και τα καθήκοντά του ανέλαβε ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής Χάρης Κυριακόπουλος. Ο κ. Ζαρκαλής θα παραμείνει ως Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβούλιου για τρεις μήνες, συνδράμοντας κατά τη μεταβατική περίοδο, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία.

Υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της Ελλάδας για την εταιρία, η United Group ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στη χώρα επενδύσεις που ξεπερνούν τα €1,3 δισ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση.

Η United Group, που έχει έδρα στην Ολλανδία και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην περιοχή, έχει ήδη επενδύσει €1,4 δισ. στην ελληνική αγορά, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
United GroupUnited Group

«Η εξαγορά της Wind Ελλάς είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την United Group και την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Με την κίνηση μας αυτή επιβεβαιώνουμε ξανά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μία πλήρη γκάμα με τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου μας» δήλωσε η Victoriya Boklag, Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη των οπτικών ινών είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Μέσα από τις επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε και την εκτεταμένη εμπειρία μας από οχτώ διεθνείς αγορές, είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο και στους δύο αυτούς τομείς, φέρνοντας εξαιρετικά προϊόντα και κορυφαία εξυπηρέτηση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας» πρόσθεσε η κ. Boklag.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Χάρης Κυριακόπουλος, θα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της αδιάκοπης συνέχειας των εμπορικών και λειτουργικών επιδόσεων της Wind Ελλάς, ενώ θα συμβάλει στον σχεδιασμό της επερχόμενης ενοποίησης με τη Nova.

Η ανάπτυξη των λεπτομερών σχεδίων ενοποίησης αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του group και τις διοικητικές ομάδες των εταιριών στην Ελλάδα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την συγχώνευση με την Nova, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος επικοινωνίας και τηλεοπτικού περιεχομένου που, με ενοποιημένη στρατηγική, προϊόντα και υπηρεσίες, συνεπείς επενδύσεις και ανάπτυξη συνεργειών, θα αλλάξει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και οφέλη για τους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η United Group εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Nova, της εταιρίας που έφερε τη συνδρομητική τηλεόραση και το internet στην Ελλάδα. Έκτοτε, έχει προχωρήσει στο πλήρες rebranding της Nova και το λανσάρισμα της ΕΟΝ TV, της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής πλατφόρμας στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Με την πιο πρόσφατη επιχειρηματική της κίνηση, την εξαγορά της Wind Ελλάς, η United Group αποκτά 3,4 εκατομμύρια RGUs (Revenue Generating Units, δηλαδή μοναδικές συνδρομές υπηρεσιών που παράγουν επαναλαμβανόμενα έσοδα για μία επιχείρηση) επιπλέον, ανεβάζοντας συνολικά τα RGUs του Group σε 15,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανόμενων 4,7 εκατομμυρίων RGUs στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην εξαγορά της WIND Ελλάς ο έως τώρα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νάσος Ζαρκαλής επεσήμανε: «Η ένταξη της WIND Ελλάς στον όμιλο της United, είναι μια κορυφαία εξέλιξη για την εταιρεία καθώς και για την ελληνική αγορά. Πλέον η WIND γίνεται μέλος ενός μεγάλου πολυεθνικού ομίλου, μιας ηγετικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και η επικείμενη συγχώνευση της με τη Nova, θα δημιουργήσει έναν νέο μεγάλο και ισχυρό πόλο στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αλλάζουν, ενισχύοντας την δυνατότητα της χώρας μας να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Το νέο τοπίο στις τηλεπικοινωνίες, θα φέρει περισσότερες επιλογές για τον καταναλωτή, υψηλότερη ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες και ταχύτερη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας. Ο οργανισμός που θα προκύψει από την συγχώνευση της WIND Ελλάς με τη Nova, θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε αυτό το περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, Χάρης Κυριακόπουλος, και μέχρι πρότινος Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της εταιρίας, ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή αλλά και πρόκληση να αναλάβω τη διοίκηση της WIND Ελλάς, ειδικά μετά την θητεία του Νάσου Ζαρκαλή. Με την ένταξη στην United Group και την επικείμενη συγχώνευση με τη Nova ξεκινάει μια νέα, συναρπαστική μέρα για την WIND Ελλάς. Οι προτεραιότητες μας το επόμενο διάστημα είναι να διατηρήσουμε τη θετική δυναμική στην απόκτηση πελατών που αναπτύξαμε το 2021 και σε συνεργασία με τους νέους μετόχους και συναδέλφους μας, να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για τη συγχώνευση με τη Nova».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ