Η ΔΕΗ διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ελλάδα με αφετηρία τα Τρίκαλα

Η ΔΕΗ διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ελλάδα με αφετηρία τα Τρίκαλα

ΔΕΗ e-bike Festival: Μια αξιόλογη πρωτοβουλία της ΔΕΗ, αποτελεί το πρωτοποριακό φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ελλάδα, με αφετηρία τα Τρίκαλα.

Από την πόλη των Τρικάλων δόθηκε η εκκίνηση για το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ στο πλαίσιο των ευρύτερων ενεργειών της εταιρείας για την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το ΔΕΗ e-bike Festival πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, δίνοντας για πρώτη φορά στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 60 διαφορετικά μοντέλα ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση, από 20 εταιρείες διεθνούς κύρους, ανάμεσά τους και ελληνικές.

Την πρωτοποριακή γιορτή της ΔΕΗ, που στήθηκε από νωρίς το Σάββατο το πρωί ως αργά την Κυριακή το απόγευμα, επισκέφθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Μπλουγούρας, τοπικοί φορείς, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής Κίμων Λογοθέτης, στελέχη της ΔΕΗ από την Αθήνα και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Τρικαλινοί κάθε ηλικίας και επισκέπτες της πόλης.

Περισσότερες από 400 συμμετοχές φιλοξένησε η ειδικά κατασκευασμένη πίστα δοκιμών ενώ εντυπωσιακό ήταν το ενδιαφέρον για όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων, αναψυχής, πόλης, βουνού ακόμα και ειδικά κατασκευασμένων ποδηλάτων μεταφοράς αγαθών για επαγγελματίες.

Φίλοι, οικογένειες αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες δημιούργησαν ομάδες και έλαβαν μέρος στο παιχνίδι δεξιοτεχνίας κερδίζοντας οικολογικά και ποδηλατικά αναμνηστικά δώρα από τη ΔΕΗ. Δεκάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους συμμετείχαν σε μαθήματα συμβατικού ποδηλάτου από το εξιδεικευμένο προσωπικό του φεστιβάλ.

Η ενημέρωση της ΔΕΗ για την «πράσινη» ενέργεια

Οι επισκέπτες του ΔΕΗ e-bike Festival είχαν παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες της ΔΕΗ, να ανακαλύψουν πώς μπορούν να κάνουν το ρεύμα τους πράσινο μέσω του GreenPass, να αποκτήσουν τον έλεγχο στην κατανάλωσή τους, να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χαρτιού, χάρη στα οικονομικά, ψηφιακά και πράσινα προϊόντα ΔΕΗ e self-metering, MyHomeOnline και e-bill.

Επόμενος σταθμός η Λάρισα

Το ΔΕΗ e-bike Festival υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλος της European Cyclists Federation και τo mbike.gr. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των δήμων κάθε πόλης και τοπικών φορέων. Στις εκδηλώσεις τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid-19.

Επόμενος σταθμός για το ΔΕΗ e-bike Festival η πόλη της Λάρισας το Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ