Διάκριση 8 γερμανικών εταιρειών στα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Διάκριση 8 γερμανικών εταιρειών στα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος)

Οκτώ εταιρείες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια συνέβαλαν με τις επενδύσεις και τη δράση τους για τη στήριξη και την ανάπτυξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, διακρίνονται στη φετινή εκδήλωση των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου η βράβευση έγινε με αφορμή την εκδήλωση για τα 3α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος).

Οι οκτώ διακρίσεις αφορούν εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, οι οποίες ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για τη διορατικότητά τους, την καινοτόμα δράση τους, την ταχύτατη ανάπτυξή τους, την εξωστρέφειά τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικά υπεύθυνη παρουσία τους στον επιχειρηματικό στίβο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την εναρμόνισή τους με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί, επίσης, τιμητικό βραβείο σε ανώτατο στέλεχος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την προσφορά του στο ελληνογερμανικό επιχειρείν.

Η επιλογή των διακρίσεων προέκυψε έπειτα από την αξιολόγηση ειδικής επιτροπής, στην οποία προέδρευσε ο Διονύσης Χιόνης, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η Γερμανία είχε αναδειχθεί πέρυσι ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για αυτό και η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει φέτος τις γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνέβαλαν διαχρονικά στην ενίσχυση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων.

Η φετινή τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί υβριδικά και θα μεταδοθεί και μέσω live streaming, ενώ για τους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ