ΟΤΕ: Έγκριση από την Κομισιόν υπό τον όρο πώλησης της Telekom Romania

 ΟΤΕ: Έγκριση από την Κομισιόν υπό τον όρο πώλησης της Telekom Romania

 


Ο ΟΤΕ προτίθεται να αποκτήσει από την TKR, το 30% στην TKRM υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων

 

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε., ανακοινώνει ότι στις 28 Ιουλίου 2021 η Ευρωπαϊκή Eπιτροπή (EΕ) ενέκρινε, υπό έναν όρο, τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 2020, μεταξύ OTE και Orange Romania για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”)
Ειδικότερα, η Έγκριση θέτει ως όρο την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM). Ο ΟΤΕκατέχει το υπόλοιπο 70%. Ο ΟΤΕπροτίθεται να αποκτήσει από την TKR, το 30% στην TKRM υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Σε συνέχεια της Έγκρισης, η πώληση του 54% της TKR στην Orange Romania αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών, αφού εκπληρωθεί ο όρος που έθεσε η ΕΕ και πληρωθούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις. Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕαπό την εν λόγω συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ