DEFEA 2021: 10ετη σύμβαση 100 εκ. ευρώ της ελληνικής EODH SA με την Krauss-Maffei Wegmann

DEFEA 2021: 10ετη σύμβαση 100 εκ. ευρώ της ελληνικής EODH SA με την Krauss-Maffei Wegmann

Κύριο αντικείμενο της σύμβασης είναι η παραγωγή συλλογών θωράκισης για το βρετανικό πρόγραμμα προμήθειας τροχοφόρων τεθωρακισμένων BOXER

Σύμβαση για την προμήθεια συλλογών και απαρτίων θωράκισης τεθωρακισμένων οχημάτων υπέγραψε η ελληνική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας EODH SA με την Krauss-Maffei Wegmann, μέλος της κοινοπραξίας KNDS, ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους παραγωγής χερσαίου αμυντικού υλικού, κατά τη διάρκεια της έκθεσης DEFEA 2021, παρουσία του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κύριο αντικείμενο της σύμβασης είναι η παραγωγή συλλογών θωράκισης για το βρετανικό πρόγραμμα προμήθειας τροχοφόρων τεθωρακισμένων BOXER, αλλά και συλλογών θωράκισης για άρματα μάχης όπως LEOPARD 2 και τροχοφόρα DINGO 2. Σημειώνεται ότι η σύμβαση περιλαμβάνει και επέκταση στην περίπτωση που προκύψουν νέα συμβόλαια πώλησης κύριου υλικού.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της EODH SA Ανδρέα Μιτσή και του αντιπροέδρου και οικονομικού διευθυντή της KMW, Heinz Oestervoss.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ