Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου κέρδισε τον διαγωνισμό

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου κέρδισε τον διαγωνισμό

Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε πλειοδότης και στους δύο διαγωνισμούς για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Προσφέροντας συνολικό τίμημα άνω των 62,2 εκατ. ευρώ, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, έκανε τη μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τους δύο διαγωνισμούς που ήταν σε εξέλιξη για το στρατιωτικό σκέλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και την εξαγορά των ακινήτων της ΕΤΑΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφορές κατέθεσε και ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος της North Star (Όμιλος Pyletech), ωστόσο κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, κάτω από 20 εκατ. ευρώ για την ΕΝΑΕ.

Αντίθετα, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου που ανακηρύσσεται πλέον πλειοδότης στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της «Ελληνική Ναυπηγεία ΑΕ» προσέφερε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, ενώ για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ η προσφορά του ήταν 37,2 εκατ. ευρώ έναντι των 30 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης.

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1946. Το ξεκίνημα του στη ναυτιλία γίνεται το 1971 όταν αγοράζει το δεξαμενόπλοιο Πενσυλβάνια.

Είναι ιδρυτής των εταιρειών Dynacom Tankers με 54 πλοία, Sea Traders με 29 πλοία και Dynagas με 10 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg τον Μάρτιο του 2015 η περιουσία του έφτανε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εταιρείες του κατείχαν 89 πλοία.

Το 2016, η λίστα του Λόιντς τον ονόμασε 12ο στον κατάλογο των 100 ατόμων με την περισσότερη επιρροή στη ναυτιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ