ΤΑΙΠΕΔ:Αναβολή της ΓΣ των ΕΛΠΕ - Σταϊκούρας: Και εργαζόμενοι στο ΔΣ

 ΤΑΙΠΕΔ:Αναβολή της ΓΣ των ΕΛΠΕ - Σταϊκούρας: Και εργαζόμενοι στο ΔΣ

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την την Παρασκευή 28 Μαΐου

 

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι η γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ, που επρόκειτο να συζητήσει τις αλλαγές στο καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας και να ορίσει τη νέα διοίκησή της.

Το αίτημα για την αναβολή υποβλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κατέχει τις μετοχές του ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για δύο εκ των θεμάτων της ΓΣ και συγκεκριμένα για την εναρμόνιση των διατάξεων του καταστατικού. Με τον νέο νόμο του 2020, περί εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και για την έγκριση της πολιτικής καταλληλότητας των μελών του ΔΣ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και από τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής κάλεσε την διοίκηση των ΕΛΠΕ να εξετάσει και να εξαντλήσει κάθε δυνατό τρόπο για την συμμετοχή των εργαζομένων στην διοίκηση με σύννομο τρόπο.

Όπως προκύπτει, η συγκεκριμένη αναφορά του υπουργού οδήγησε στην υποβολή του αιτήματος για την αναβολή της ΓΣ από το ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ