Πλαίσιο: Άνοδος πωλήσεων 11,8% το 2020

Πλαίσιο: Άνοδος πωλήσεων 11,8% το 2020

Oι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 355 εκατ. ευρώ από 317 εκατ. ευρώ το 2019, βελτιωμένες κατά 11,8%, ενώ τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 παρουσίασε η διοίκηση του Ομίλου Πλαίσιο στην ετήσια ενημέρωση αναλυτών. Όπως αναφέρθηκε, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 355 εκατ. ευρώ από 317 εκατ. ευρώ το 2019, βελτιωμένες κατά 11,8%, ενώ τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Ο Κώστας Γεράρδος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο, παρουσίασε τις εμπορικές επιτυχίες της Πλαίσιο το 2020. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα, το κύριο κανάλι πωλήσεων που αντιπροσώπευε το 70% του τζίρου παρέμεινε κλειστό για εκατό μέρες, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,8%.

Η επιτυχία αυτή μεταφράστηκε και σε αύξηση των μεριδίων αγοράς, ενώ η πελατειακή βάση της Πλαίσιο διευρύνθηκε, καθώς ξεκίνησαν συνεργασία με το Πλαίσιο 350.000 νέοι πελάτες.Το επιστέγασμα όλων των παραπάνω ήταν ότι ενισχύθηκε η αξιοπιστία του brand Πλαίσιο, καθώς τήρησε τους χρόνους παράδοσης και εξυπηρέτησε τις ανάγκες των πελατών παραδίδοντας πολύ γρήγορα σε σχέση με τις συνθήκες της αγοράς στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Οι υποδομές logistics αξίας 38 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με το βέλτιστο αριθμό καταστημάτων, οι επενδύσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ στη νέα πλατφόρμα e-commerce και το in house call center που έφτασε να απασχολεί 360 ανθρώπους κατέστησαν την επιτυχία της Πλαίσιο δυνατή.

Όπως αναφέρθηκε, η Πλαίσιο επενδύει σταθερά στο μοντέλο omni channel τα τελευταία 25 χρόνια, το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κουλτούρα εκπαίδευσης και προσαρμοστικότητας επέτρεψε να απασχοληθούν και να εκπαιδευθούν άνθρωποι των καταστημάτων στα άλλα κανάλια πώλησης, αντί αναστολής και να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο η αυξημένη ζήτηση.

Ο Γιώργος Γεράρδος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επεσήμανε ότι με τους καταναλωτές να είναι πλέον εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την παρακαταθήκη της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης που κερδήθηκε σε συνθήκες που αυτή είχε μεγάλη σημασία και ένα αειθαλές επιχειρηματικό μοντέλο omni-channel, που μετράει ήδη 25 χρόνια, η Πλαίσιο είναι "Future Ready".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ