Στο ΕΠΑΛΘ εντάχθηκε το Αλιευτικό Καταφύγιο Νέας Κρήνης

Στο ΕΠΑΛΘ εντάχθηκε το Αλιευτικό Καταφύγιο Νέας Κρήνης

Το έργο βρισκόταν σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες

 

Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας θα υλοποιηθεί το Αλιευτικό Καταφύγιο Νέας Κρήνης έως το 2023, όπως συμφώνησαν σε συνάντησή τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, «όχι μόνο σώζεται ένα έργο σημαντικό για την οικονομία της περιοχής, αλλά ενισχύεται και η αλιεία, καθώς στην περιοχή έχουν την έδρα τους πολλές αλιευτικές οικογένειες που διαθέτουν σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας».

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον υπουργό κ. Λιβανό που έσκυψε πάνω από ένα έργο που ενώ είχε απορριφθεί, διαφαίνεται να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης» δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε από κοινού, δήμος και υπουργείο, για ένα έργο της δεκαετίας του 1990 που θα λύσει το πρόβλημα "στέγασης" των ψαράδων της Νέας Κρήνης».

Το έργο «βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, καθώς η μελέτη που είχε υποβληθεί ήταν εκτός προδιαγραφών από τα ευρωπαϊκά προγράμματα» σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ.

Στο αλιευτικό καταφύγιο θα φιλοξενούνται 90 σκάφη αλιέων της περιοχής, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να είναι γύρω στα 5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ