Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων της Coca-Cola και του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων της Coca-Cola και του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Συνολικά, πάνω από 300 επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, από όλη την Ελλάδα, έλαβαν μέρος και επωφελήθηκαν από τα εργαλεία και τις δωρεάν παροχές του προγράμματος

Ολοκληρώθηκε, μετά από πορεία σχεδόν ενός έτους, το κοινωνικό πρόγραμμα Future Loading που σχεδίασε η Coca-Cola στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με όραμα ένα καλύτερο αύριο για τις επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας.

Συνολικά, πάνω από 300 επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, από όλη την Ελλάδα, έλαβαν μέρος και επωφελήθηκαν από τα εργαλεία και τις δωρεάν παροχές του προγράμματος, με στόχο την ομαλότερη προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και τη βέλτιστη προετοιμασία τους για την επανεκκίνηση.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 και αναπτύχθηκε σε δύο κύκλους, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΤΕ και του ΕΦΕΤ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου του προγράμματος, 100 μικρές επιχειρήσεις απ' όλη την Ελλάδα επωφελήθηκαν από τα 16 δωρεάν εργαλεία της πλατφόρμας, τα οποία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς, συμβάλλοντας στην προσαρμογή των επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας στη νέα πραγματικότητα, στην ενίσχυση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, στη διαφημιστική προβολή και προσέλκυση πελάτων καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην επιτυχή υλοποίηση του πρώτου κύκλου και στη σχεδίαση ειδικών εργαλείων για τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας, συνέβαλλαν η εταιρεία πιστοποίησης TÜV Austria, η ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το πρόγραμμα #Youth Empowered: The HoReCa Edition, το efood, το Found.ation, η Avocado, η Pobuca, η Google, η Notice Content and Services (HO.RE.CA OPEN, FnB Daily), το Αθηνόραμα, η Hotelbrain Group, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδης και ο ΕΦΕΤ.

Τον Απρίλιο του 2021, το Future Loading επέκτεινε τη δράση του με στόχο να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες του κλάδου και να συμβάλλει στην ασφαλή επανεκκίνηση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, μέσα από τη διάθεση δωρεάν εξοπλισμού και χρήσιμων εργαλείων εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου, περισσότερες από 200 επιχειρήσεις του κλάδου HoReCa και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, έλαβαν δωρεάν συσκευές καθαρισμού αέρα και πρόσβαση σε δωρεάν ψηφιακές εκπαιδεύσεις και εξοπλισμό για την ενίσχυση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας.

Εστιάζοντας στη συνεργασία, την προσφορά και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική πλατφόρμα «Future Loading» δημιουργήθηκε λίγο μετά την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας για να υποστηρίξει στην πράξη τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της εθνικής οικονομίας και αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, κοινωφελούς τομέα και δημόσιας σφαίρας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας εν μέσω κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ