Αεροδρόμιο Αθήνας: O "Philos" ενημερώνει για τον COVID-19

Αεροδρόμιο Αθήνας: O "Philos" ενημερώνει για τον COVID-19

Πληροφορίες στους ταξιδιώτες για θέματα που αφορούν στο ταξίδι σε σχέση με τον κορωνοϊό


«Φίλος» ("Philos") είναι το όνομα του φηφιακού βοηθού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ο οποίος θα δίνει πληροφορίες στους ταξιδιώτες σε θέματα που αφορούν στο ταξίδι σε σχέση με την COVID-19. Έτσι, το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να διευρύνει και να εμπλουτίζει την ψηφιακή παρουσία του, παρέχοντας ακόμα ένα "ζωντανό" εργαλείο πληροφόρησης στον ταξιδιώτη.

Στην πιλοτική φάση, με πολύ φιλική διάθεση, γνώσεις αλλά και... φιλομάθεια, ο «Φίλος» συστήνεται στους ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου www.aia.gr και αναμένει να καθοδηγήσει το κοινό, αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις του, πάντα σε σχέση με τον COVID-19, είτε πρόκειται για το ταξίδι, είτε για άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου, μέτρα προστασίας που ισχύουν στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών. Ο ταξιδιώτης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσει τον «Φίλο», σε μια διαδραστική επικοινωνία που θα τον βοηθήσει γρήγορα και φιλικά στο ταξίδι του, ενώ παράλληλα, ο «Φίλος» θα εμπλουτίζει και θα αναβαθμίζει όλο και περισσότερο τη νοημοσύνη του στην πρώτη, πιλοτική φάση της «ζωής» του.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, τον ψηφιακό «Φίλο» υλοποίησε η ICAP σε συνεργασία με την ελληνική startup εταιρεία SmartRep, χρησιμοποιώντας επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) και την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Σύντομα, ο ψηφιακός βοηθός θα βρίσκεται και σε άλλα ψηφιακά κανάλια, ώστε να εξυπηρετεί άμεσα τους ταξιδιώτες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, παράλληλα με όλο το πλέγμα των υπηρεσιών πληροφόρησης που παρέχει το αεροδρόμιο όλο το εικοσιτετράωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ