Ιδού πώς θα λειτουργεί η αγορά από αύριο

Ιδού πώς θα λειτουργεί η αγορά από αύριο

Από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης ενεργοποιούνται τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Με αποστολή SMS και με μέγιστη διάρκεια μετακίνησης τις δύο ώρες, θα μπορούν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου να κάνουν τις αγορές τους. 

 

Από τις 6 το πρωϊ επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο:

  • Καταστήματα τροφίμων
  • Φαρμακεία
  • Pet Shops
  • Επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου
  • Καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού
  • Καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού
  • Κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο e-shop
  • Τα περίπτερα θα μπορούν να λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως

Το Λιανικό εμπόριο πώλησης ανθέων επιτρέπεται ειδικώς για την 13η και 14η Φεβρουαρίου. Τα ανθοπωλεία θα μπορούν να λειτουργήσουν με τις μεθόδους παράδοση εκτός (click away) και για αγορά με ραντεβού εντός (click inside), με ωράριο λειτουργίας από 9:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και τηρουμένης της αναλογίας 1 ατόμου ανά 25 τ.μ.

Από τον τομέα της παροχής επιχειρήσεων θα επιτρέπεται να λειτουργήσουν μόνο καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων και ΚΤΕΟ καθώς και τα συνεργεία αυτοκινήτων.

Οι κανόνες βάσει των οποίων θα λειτουργούν τα καταστήματα (όσα επιτρέπονται να λειτουργούν) είναι οι εξής:

  1. Διάρκεια ισχύος των μέτρων, από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
  2. Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό): τις καθημερινές από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. και τα Σάββατα από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ.
  3. Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της ψηφιακής εφαρμογής e-Καταναλωτής.
  4. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των καταστημάτων: ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ.
  5. Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών, κατά την διάρκεια αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων.
  6. Ειδικώς για την 13η και 14η Φεβρουαρίου, τα ανθοπωλεία μπορούν να λειτουργήσουν με τις μεθόδους παράδοση εκτός (click away) και για αγορά με ραντεβού εντός (click inside), με ωράριο λειτουργίας από 9:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και τηρουμένης της αναλογίας 1 ατόμου ανά 25 τ.μ.
  7. Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
  8. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  9. Μέγιστη Διάρκεια συναλλαγών: 2 ώρες, κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί τις αγορές κ.λ.π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ