Πώς θα λειτουργούν από σήμερα τα μαγαζιά στην Αττική

Για ποια προϊόντα θα βάλουν κόκκινες κορδέλες τα supermarket - Ποιοι θα πρέπει να συνδυάσουν και clcik away και click inside - Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα

Πώς θα λειτουργούν από σήμερα τα μαγαζιά στην Αττική

Ποιο κατάστημα θα λειτουργήσει με click inside και ποιο με click away.  Ιδού οι κανόνες με τους οποίους θα έρθετε από σήμερα αντιμέτωποι στην προσπάθειά σας να κάνετε τις αγορές σας. Όχι δεν θα είναι η ίδια εικόνα με το Σάββατο. Καταστήματα που άνοιξαν το Σάββατο, από σήμερα θα είναι κλειστά ενώ σε άλλα μαγαζιά θα επιτρέπεται η είσοδος για την αγορά μόνο συγκεκριμένων προϊόντων και όχι όλων. Ιδού λοιπόν. 

  1. Τα σούπερ μάρκετ μπορούν να πωλήσουν όλα τα προϊόντα πλην παιχνιδιών. Άρα, από τα ράφια τους με την κανονική παραδοσιακή διαδικασία θα μπορούμε να αγοράσουμε ρούχα, παπούτσια και ηλεκτρικές συσκευές αλλά στα παιχνίδια θα βλέπουμε κόκκινες κορδέλες. Ειδικά στην Αττική μπορούν να λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ ενώ επιτρέπεται το delivery μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα. Στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές (π.χ Αχαία) το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 07:00 έως τις 17:30.
  2. Τα εμπορικά κέντρα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο, το κάθε κατάστημα θα λειτουργήσει με την μέθοδο που επιτρέπεται. Αν κάποιο κατάστημα πουλάει ρούχα, θα επιτρέπεται να λειτουργεί με click inside ενώ αν πουλάει ηλεκτρικές συσκευές, με click away.
  3. Διαφορετική μεταχείριση υπάρχει για τα μαγαζιά που πουλάνε είδη τα οποία εμπίπτουν και στις δύο κατηγορίες και σε αυτά που διατίθενται με click away και σε αυτά που διατίθενται με click inside. To κάθε κατάστημα είναι υποχρεωμένο να κινηθεί με βάση το ποιος ήταν ο κύριος αριθμός δραστηριότητας στο τέλος Δεκεμβρίου.
    1. Αν ο κύριος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας έχει να κάνει με ρούχα, παπούτσια ή βιβλία και χαρτικά, τότε ο πελάτης μπαίνει μέσα στο κατάστημα και αγοράζει με click inside. Όχι μόνο ρούχα και παπούτσια και βιβλία και χαρτικά αλλά και τα υπόλοιπα είδη που διατίθενται. Δηλαδή, ένα κατάστημα ενδυμάτων που πουλάει και αθλητικά είδη (π.χ βαράκια, είδη γυμναστικής κλπ) μπορεί κανονικά να πουλήσει όλα τα προϊόντα εντός του καταστήματος.
    2. Αν ο ΚΑΔ που έχει να κάνει με ρούχα παπούτσια και βιβλία και χαρτικά είναι δευτερεύον, τότε ο κόσμος μπορεί να μπει εντός του καταστήματος αλλά επιτρέπεται να αγοράσει με αγορές εντός μόνο τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα τα υπόλοιπα είδη, επιτρέπεται να τα αγοράσει μόνο με click away. Δηλαδή, τα καταστήματα παιχνιδιών που πουλάνε και ρούχα, μπορούν με αγορές εντός να πουλάνε μόνο τα ρούχα και στα υπόλοιπα προϊόντα να βάζουν κόκκινες κορδέλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ