Viohalco: Διαπραγματεύσεις με την Nexans για την πώληση της Cenergy

Viohalco: Διαπραγματεύσεις με την Nexans για την πώληση της Cenergy

H Viohalco αναφέρει σε επιστολή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Cenergy Holdings στην Nexans.

Σε απάντηση επιστολής της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό Τύπο, η Viohalco και η θυγατρική της Cenergy Holdings SA δήλωσαν τα ακόλουθα:

Η Εταιρεία, με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans, με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.

Η Εταιρεία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία.

Η Viohalco, με έδρα στο Βέλγιο, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε διάφορες εταιρίες μεταποίησης μετάλλων στην Ευρώπη. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι θυγατρικές της Viohalco ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα.

Με παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρίες της Viohalco έχουν, συγκεντρωτικά, ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 4,2 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο της Viohalco περιλαμβάνει επίσης έναν αποκλειστικό κλάδο έρευνας, ανάπτυξης, καινοτομίας και τεχνολογίας. Επιπλέον, η Viohalco και οι εταιρίες της κατέχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, κυρίως στην Ελλάδα, που παράγουν επιπλέον έσοδα μέσω της εμπορικής αξιοποίησής τους.

Από την πλευρά της και μετά τη γνωστοποίηση των διαπραγματεύσεων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι αίρεται η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Viohalco και της Cenergy και των παραγώγων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο τις μετοχές των εν λόγω εταιριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ