«Ναι» από Τράπεζα Πειραιώς για τη διάσωση της Μαλαματίνα

«Ναι» από Τράπεζα Πειραιώς για τη διάσωση της Μαλαματίνα

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι, σύμφωνα με το mononews, ο πρώτος από τους πιστωτές της «Μαλαματίνα» που εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης και την απόκτηση της εταιρείας από την Mantis Group

Η Mantis Group, η οποία διανέμει στην Ελλάδα γνωστά προϊόντα όπως το Red Bull, το Hawaiian Tropic και τις σοκολάτες Mars και Snickers έχει υποβάλει σχέδιο εξυγίανσης της ιστορικής εταιρείας Μαλαματίνα, που είναι γνωστή για τη φερώνυμη ρετσίνα της. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη ρύθμιση των υποχρεώσεων της Μαλαματίνα προς τις τράπεζες και την καταβολή τιμήματος που εκτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ.

Ποσοστό περίπου 15% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την εξαγωγική δραστηριότητας, ενώ η Μαλαματίνα διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης και αποθήκευσης. Για την εταιρεία είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον η OSC-Στεφάνου που εμφιαλώνει το μπράντι Metaxa, η Cavino που εμφιαλώνει κρασιά και ούζα και η Symposium Cellars που έχει κυρίως εξαγωγική δραστηριότητα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1860 από τον Ευστράτιο Μαλαματίνα στην Τένεδο και το 1895 ίδρυσε το πρώτο της, εκτός Τενέδου, οινοποιείο στην Αλεξανδρούπολη. Το 1934 επεκτάθηκε στη Βοιωτία και το Πόρτο Λάγος και το 1957 ξεκίνησε εξαγωγές. Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα της εταιρείας εκδηλώθηκαν το 2014 όταν η Μαλαματίνα υπέβαλε σχέδιο για αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και ενδιαφερόμενους επενδυτές που δεν καρποφόρησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ