Τι απαντά η Huawei στον αποκλεισμό της από το βρετανικό 5G

Τι απαντά η Huawei στον αποκλεισμό της από το βρετανικό 5G

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τον αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας από το βρετανικό δίκτυο 5G εξαιτίας κινδύνων για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βρετανία δήλωσε πως η απόφαση αποκλεισμού της γιγάντιας κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei από το βρετανικό δίκτυο 5G είναι απογοητευτική και λανθασμένη και αμφισβήτησε τη δεκτικότητα της Βρετανίας στους ξένους επενδυτές.

«Απογοητευτική και λανθασμένη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για την Huawei», ανέφερε ο Λιου Σιαόμινγκ στο twitter. «Έχει γίνει αμφισβητήσιμο εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να παρέχει ένα ανοιχτό, δίκαιο και αμερόληπτο επιχειρηματικό περιβάλλον για εταιρείες από άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Έντουαρντ Μπρούστερ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του πως η απόφαση «απειλεί να οδηγήσει τη Βρετανία στην ψηφιακή ‘λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας’, να προκαλέσει αύξηση στους λογαριασμούς και να μεγαλώσει περαιτέρω το ψηφιακό χάσμα. Αντί να ‘ανεβούμε επίπεδο’ η κυβέρνηση οπισθοδρομεί και τους παροτρύνουμε να επανεξετάσουν την απόφασή τους».

«Το μέλλον μας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πολιτικοποιηθεί, ως αποτέλεσμα της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ και όχι για λόγους ασφάλειας», συμπλήρωσε.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τον αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας από το βρετανικό δίκτυο 5G εξαιτίας κινδύνων για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την ανάδυση μιας «διεθνούς συναίνεσης» αναφορικά με την Huawei.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ