2ος Διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge Sustainability - Βιωσιμότητα  

2ος Διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge Sustainability - Βιωσιμότητα  

H εταιρεία FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του 2ου Διαγωνισμού Καινοτομίας «NOYNOY Idea Challenge».

 

Ο Διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ σε σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας Break-Even Consulting.

Στόχος του 2ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge» είναι να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, έχοντας ως επίκεντρο τη βιωσιμότητα και με βασική επιδίωξη τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνολικά αποδοτικότερη διαχείριση του φυσικού πλούτου με βιώσιμο τρόπο. Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν προτάσεις στις θεματικές ενότητες: Κλιματική αλλαγή & Ενέργεια, Προστασία του περιβάλλοντος & Κυκλική οικονομία, Βιώσιμη συσκευασία γαλακτοκομικών προϊόντων και Πράσινη αλυσίδα αξίας.

Κεντρικοί άξονες του διαγωνισμού αποτελούν:

1. Η ενδυνάμωση της συνεργασίας του πανεπιστημιακού κόσμου με τη βιομηχανία.
2. Η ανάδειξη δυνητικά αξιοποιήσιμων ιδεών στον τομέα της βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
3. Η προώθηση της καινοτομικής δυναμικής φοιτητικών και ερευνητικών ομάδων σε θεματικές ενότητες, που αφορούν στη βιωσιμότητα όλης της αλυσίδας αξίας της γαλακτοβιομηχανίας.

Δυνητικοί συμμετέχοντες

Ο 2ος διαγωνισμός καινοτομίας «NOYNOY Idea Challenge» απευθύνεται σε:

  • Ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες με δυνητικά εμπορικά αξιοποιήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα.
  • Ομάδες που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες και επιθυμούν να τις μετατρέψουν σε βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής ή προϊόντα.
  • Μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.
  • Φοιτητές και απόφοιτους της ανώτερης εκπαίδευσης.

    Οι προτάσεις, που θα υποβληθούν, θα τεθούν υπό την επίβλεψη και την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και στελεχών της εταιρείας FrieslandCampina Hellas, γεγονός που προσδίδει κύρος και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στο όλο εγχείρημα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την πρότασή τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα (εδώ) έως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

    Αναλυτικότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα. https://noynoyideachallenge.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ