Με 350 εκατ. δολάρια «καθαρίζει» η Novartis

Με 350 εκατ. δολάρια «καθαρίζει» η Novartis

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis ανακοίνωσε σήμερα πως κατέληξε σε συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να κλείσει η έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες τόσο της μητρικής του ομίλου όσο και ορισμένων θυγατρικών της.

Βάσει της συμφωνίας η Novartis θα καταβάλει πρόστιμο 233,9 εκατ. δολαρίων στο υπουργείο Δικαιοσύνης και 112,8 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το τελικό ποσό για τον συμβιβασμό διαμορφώνεται στα 346,7 εκατ. δολάρια

Η Novartis Hellas προχώρησε σε συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης για αναστολή της έρευνας σχετικά με παράτυπες πληρωμές σε Έλληνες επαγγελματίες υγείας κατά την περίοδο 2012-2015 σχετικά με το οφθαλμολογικό προϊόν Lucentis.

Όπως αναφέρει η Novartis, όλες οι εκκρεμείς έρευνες σε βάρος της τερματίζονται, ενώ δεν υπάρχουν κατηγορίες εναντίον πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, γεγονός που όπως αναφέρει η εταιρεία συμπίπτει με την έρευνα που η ίδια διεξήγαγε στο εσωτερικό της.

Οι αμερικανικές αρχές, προσθέτει η εταιρεία, αναγνώρισαν πως τόσο η μητρική όσο και οι θυγατρικές της συνεργάστηκαν πλήρως στις έρευνες και έχουν ήδη προχωρήσει σε μέτρα αποκατάστασης.