Αναταράξεις στο πακέτο διάσωσης της Lufthansa

Εν αμφιβόλω τίθεται η διάσωση του μεγάλου γερμανικού ομίλου - Κρίσιμη ημέρα η 25η Ιουνίου

Αναταράξεις στο πακέτο διάσωσης της Lufthansa

Το πακέτο των 9 δισ. ευρώ για τη διάσωση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας συναντά αντιδράσεις από τον βασικό μέτοχο.

Σε δηλώσεις του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Heinz Hermann Thiele που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία και ελέγχει το 15% της Lufthansa, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει κατά του προγράμματος διάσωσης. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αναστάτωση όπως ήταν φυσικό, ενώ η Lufthansa αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση πως το πρόγραμμα μπορεί να μην αποσπάσει τη στήριξη που προβλέπεται από τα 2/3 των μετόχων προκειμένου να εγκριθεί.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της Lufthansa συγκαλείται στις 25 Ιουνίου και αν δεν εγκριθεί το πακέτο διάσωσης η εταιρεία θα ξεκινήσει πτωχευτική διαδικασία. Βάσει της προτεινόμενης συμφωνίας, το γερμανικό Δημόσιο θα προσφέρει χρηματοδότηση 9 δισ. ευρώ και θα αποκτήσει το 20% της εταιρείας. Το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί στην περίπτωση που απαιτηθεί η προστασία της Lufthansa από μία απόπειρα επιθετικής εξαγοράς. Τα ποσοστά των νυν μετόχων θα απομειωθούν ως αποτέλεσμα της εισόδου του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ η Lufthansa υποχρεώνεται να δώσει ορισμένες "χρονοθυρίδες" που διατηρεί σήμερα στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ