Λουκέτο σε 1.200 καταστήματα της Zara

Λουκέτο σε 1.200 καταστήματα της Zara

Βαθιά μπαίνει το νυστέρι στον ισπανικό όμιλο της Inditex η οποία ανακοινώνει δραστικές περικοπές στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μεγαλύτερη εταιρεία στις λιανικές πωλήσεις ρούχων παγκοσμίως παρουσίασε ένα πρόγραμμα ύψους 2,7 δισ. ευρώ που θα οδηγήσει στο κλείσιμο έως και 1.200 καταστημάτων και θα δώσει έμφαση στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο ισπανικός όμιλος θα επενδύει από 900 εκατ. ευρώ για κάθε έτος στην ερχόμενη τριετία, ώστε οι online πωλήσεις να αντιστοιχούν στο 25% των συνολικών πωλήσεων σε σχέση με το 14% που είχαν το 2019.

Ο αριθμός των καταστημάτων που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους ανέρχεται στο 13% με 16% του συνολικού δικτύου και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Inditex για την περίοδο έως το 2022. Σύμφωνα με την Inditex θα δοθεί έμφαση στην ψηφιοποίηση, την ενοποίηση των καταστημάτων με τις online πωλήσεις και τη βιωσιμότητα.

Στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3,3 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019 τα έσοδα είχαν διαμορφωθεί σε 5,93 δισ. με την πτώση να αποδίδεται στα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε πολλές χώρες. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 88% των καταστημάτων της έκλεισε λόγω των περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ