H εφορία σας έστειλε επιστροφή φόρου – Δείτε αν είστε στους τυχερούς

Εμφανίστηκαν επιστροφές φόρου στο Taxis -Δείτε τι δικαιούστε

H εφορία σας έστειλε επιστροφή φόρου – Δείτε αν είστε στους τυχερούς

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όσους μπουν σήμερα στον λογαριασμό τους στο Taxis. H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ολοκλήρωσε τη διαδικασία πίστωσης επιστροφών φόρου σε «κορωνόπληκτους». Δείτε αν είστε ένας από τους τυχερούς.

Η ΑΑΔΕ, έκανε τον ακόλουθο έλεγχο: Διασταύρωσε το ποιοι έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα τον ΦΠΑ του Απριλίου. Ο έλεγχος έγινε σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες: είτε μικρομεσαίους που τηρούν απλογραφικά βιβλία και υποβάλλουν δήλωση για το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, είτε μεγαλύτερες επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία που υπέβαλαν δήλωση για τον μήνα Μάρτιο.

Ένα από τα μέτρα ανακούφισης ήταν η παροχή έκπτωσης 25% επί του ΦΠΑ σε όσους θα πλήρωναν το συγκεκριμένο ποσό εφάπαξ. Χωρίς δηλαδή να γίνει χρήση ούτε του δικαιώματος καταβολής σε δύο μηνιαίες δόσεις όπως προβλέπει ο μηχανισμός πληρωμής του ΦΠΑ. Μέχρι τώρα, η «επιβράβευση» για αυτή τη διαδικασία δεν είχε φανεί. Εδώ και μερικές ώρες, οι φορολογούμενοι μπορούν να δουν τους καρπούς της απόφασής τους. Θα μπουν με τους κωδικούς τους στην μερίδα τους στο Taxis και θα ακολουθήσουν την ακόλουθη διαδρομή:

ΠΡΩΣΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ--àΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ (στο αριστερό μέρος)

Εκεί θα εμφανιστεί ο πίνακας με τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Δ.Ο.Υ ή ελεγκτικό κέντρο
  2. Αριθμός και έτος
  3. Έτος αναφοράς
  4. Είδος φόρου
  5. Ποσό επιστροφής
  6. Πηγή (θα αναφέρει πιθανότατα οίκοθεν ΑΦΕΚ έκτπωσης μέσω τραπεζών)

Το τι θα γίνει με το ποσό που αναγράφεται εξαρτάται από το προφίλ του κάθε φορολογούμενου. Αν υπάρχει οφειλή θα γίνει συμψηφισμός. Προ ημερών, το υπουργείο Οικονομικών είχε βγάλει ανακοίνωση με οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί το ποσό του 25% στους δικαιούχους. Ιδού:

Με αφορμή το θέμα του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ Μαρτίου και Α’ τριμήνου 2020 για διπλογραφικές και απλογραφικές επιχειρήσεις, αντίστοιχα, που καταβλήθηκε εμπρόθεσμα τον Απρίλιο, με μελλοντικές οφειλές, διευκρινίζεται ότι, με βάση τον προγραμματισμό των Γενικών Διευθύνσεων Φορολογικής Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αυτό θα γίνει με τις πρώτες επερχόμενες οφειλές, οι οποίες μετά την αναστολή των οφειλών Μαΐου για 30 Σεπτεμβρίου, είναι οι οφειλές Ιουνίου.

Εφόσον οι δικαιούχοι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές από δόσεις μέχρι και τον Μάιο, θα είναι εφικτός ο συμψηφισμός και σε οφειλές από δόσεις ρυθμίσεων Ιουνίου και επόμενων μηνών.

Ειδικά για τις οφειλές ΦΠΑ Απριλίου, για τις οποίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δήλωσης στις 29 Μαΐου και τις οφειλές από παρακρατούμενους φόρους, για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει σήμερα, και οι οποίες υπενθυμίζουμε ότι τελούν σε αναστολή πληρωμής έως 30 Σεπτεμβρίου, ο συμψηφισμός θα είναι εφικτός στα μέσα Ιουνίου, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για το συμψηφισμό αυτό είναι η οριστικοποίηση των οφειλών από τις ως άνω φορολογικές υποχρεώσεις, η οποία συντελείται με την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.

Έως τότε, αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στην προσωποποιημένη πληροφόρηση στο Taxisnet τα ποσά προς συμψηφισμό (25%). Για να γίνει ο συμψηφισμός, πρέπει οι φορολογούμενοι, με την εμφάνιση του ως άνω ποσού στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, να δηλώσουν σχετικά με e-mail στη ΔΟΥ τους τη βούλησή τους για τον παραπάνω συμψηφισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ