Ενέργειες με αξία για την Υγεία και την κοινωνία στη διάρκεια της κρίσης

Ενέργειες με αξία για την Υγεία και την κοινωνία στη διάρκεια της κρίσης

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε μία άνευ προηγουμένου κρίση και η αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας πρόκλησης ήταν υπόθεση όλων μας.

Σε όλο το διάστημα των έκτακτων μέτρων η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών κάναμε ό,τι απαιτούσαν οι συνθήκες για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού αλλά και να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι της κοινωνίας μας.

Σε αυτή την προσπάθεια αρωγός ήταν η Interamerican που με έντονο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, για την Υγεία, την Εκπαίδευση, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αναλυτικά και για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας η Interamerican προχώρησε σε δύο δωρεές προς το Υπουργείο Υγείας, oι οποίες αφορούν στην ουσιαστική κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό,. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διέθεσε 7 κλίνες προηγμένης τεχνολογίας με ειδικό αερόστρωμα (συστήματα Accela Therapy), με δυνατότητες ψηφιακής συνδεσιμότητας για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση δεδομένων του ασθενούς, της τήρησης πρωτοκόλλων και της ασφάλειας του μηχανισμού, για χρήση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ακόμη, με τη συνεργασία της Phillips Hellas, προσέφερε 5 συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay με αντίστοιχα tablets, που θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών αναφορικά με την ανάγκη εισαγωγής τους σε Μ.Ε.Θ.

Στην ίδια ενότητα για τη στήριξη του ΕΣΥ συμπεριλήφθηκαν και η πρωτοβουλία της υποστήριξης του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Καστοριάς, καθώς και η σημαντική συμμετοχή της Interamerican στην οικονομική δωρεά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Αναφορικά με την υγεία στις τοπικές κοινωνίες, η Interamerican εστίασε στην ενίσχυση των δομών υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η παροχή υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού για τα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, ενώ πραγματοποιήθηκε και οικονομική χορηγία για την ανακαίνιση του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ). Επίσης, υποστηρίχθηκαν οικονομικά οι Γιατροί του Κόσμου για παροχή υπηρεσιών στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Στις πρωτοβουλίες για τις τοπικές κοινωνίες εντάσσεται και η συνεργασία της Interamerican με την Autohellas-Hertz, με παροχή 10 οχημάτων και ασφάλισης άλλων 150 οχημάτων, για την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων βοήθειας στο σπίτι (ΚΕΔΕ).

Για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες η INTERAMERICAN έχει συμπεριλάβει ενέργειες -που βρίσκονται σε εξέλιξη- για την υποστήριξη Ευάλωτων Ομάδων, με την σημαντική συνδρομή του στόλου της Οδικής και Άμεσης Βοήθειας και των πληρωμάτων. Η εταιρεία ξεκίνησε το Πάσχα και ολοκλήρωσε στις 15 Μαϊου, τη διανομή γευμάτων σε 32 άπορους/άστεγους πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία», συνεργαζόμενη με το «σχεδία home». Παράλληλα, συνεχίζεται η τροφοδοσία κοινωνικών δομών με τρόφιμα μέσω φορέων και οργανισμών, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης Αττικής και Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, η ΕΔΡΑ για δομές και κοινωνικά παντοπωλεία σε περιοχές της Αττικής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) για άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, ο Φιλόπτωχος Σύλλογος στον Βαρνάβα Αττικής, καθώς και η Τράπεζα Τροφίμων για κεντρική διάθεση.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο έως σήμερα, έχουν διατεθεί από την εταιρεία 4,3 τόνοι τροφίμων. Στην ίδια ενότητα εντάχθηκε και η περισυλλογή μασκών από τις εθελόντριες «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με παράδοση σε δημόσιους φορείς για την υγεία.

Για την υποστήριξη της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, η INTERAMERICAN και το brand της απευθείας ασφάλισης Anytime στράφηκαν στην υποστήριξη της ψηφιακής τηλε-εκπαίδευσης στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παιδείας, καθώς και της ψυχοσωματικής υγείας των μαθητών. Ειδικότερα, η Anytime ανταποκρίθηκε γενναιόδωρα στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας, διαθέτοντας δωρεάν 1.500 tablets σε σχολικές μονάδες, τα οποία θα αποτελέσουν περιουσία των σχολείων και μετά τη λήξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός κατανεμήθηκε σε δημόσια σχολεία στους νομούς της χώρας με τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η εκπαίδευση, αλλά και να ενισχυθούν σε βάθος χρόνου οι ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών. Επίσης, συνεχίζεται το mentoring από στελέχη της INTERAMERICAN σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη διαχείριση άγχους και στρες, ειδικότερα κατά την περίοδο της κρίσης. Είναι ένα πρόγραμμα αλφαβητισμού για την υγεία, που αναπτύσσεται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με την «The Tipping Point».

Εκτός των ανωτέρω ενεργειών για την ευρύτερη κοινωνία και τη δημόσια υγεία, χαρακτήρα εταιρικής ευθύνης παίρνουν και ενέργειες που αφορούν στους πελάτες και εργαζομένους της εταιρείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή «medi-ON», που παρέχεται δωρεάν στους ασφαλισμένους υγείας και τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν οποιαδήποτε συμπτώματα υγείας ή ενδεχόμενες ενοχλήσεις (symptom checker), λαμβάνοντας αξιόπιστη καθοδήγηση είτε με chat είτε μέσω τηλεφώνου, από την γραμμή υγείας 1010 για το τί πρέπει να κάνουν.

Ακόμη, η INTERAMERICAN έχει αναπτύξει συνεργασία με το Ινστιτούτο PROLEPSIS, παρέχοντας στις διαδικτυακές πλατφόρμες της υπεύθυνη επιστημονική πληροφόρηση για τον COVID-19 και την πρόληψη.

Όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό της, η εταιρεία έχει συνθέσει ένα ευρύ φάσμα υποστήριξης για την εργασιακή απασχόληση, τον προσωπικό χρόνο, την υγεία και την ασφάλειά του στην «περιφέρεια» οργάνωσης της τηλε-εργασίας. Η εξ αποστάσεως εργασία υποστηρίχθηκε σε προηγμένο επίπεδο οργανωτικά και ψηφιακά και εφαρμόστηκε απόλυτα (σε ποσοστό άνω του 95%), με άριστο αποτέλεσμα, έτσι ώστε -καθώς είναι εναρμονισμένη με το συνολικό σχέδιο μετασχηματισμού της INTERAMERICAN- να δημιουργεί μια ιδιαίτερα ουσιαστική εμπειρία οργάνωσης και λειτουργίας, ικανοποίησης του προσωπικού και αποτελεσματικότητας για τη συνέχεια. Ανάλογη, σφαιρική είναι η υποστήριξη που η εταιρεία παρέχει από την πρώτη στιγμή των εκτάκτων συνθηκών και στο Δίκτυο των συνεργατών της, με ψηφιακό γραφείο, εναλλακτικούς τρόπους επαφής με το πελατειακό κοινό και οργανωμένο καθημερινό διαδικτυακό φόρουμ για το management των πωλήσεων.

Η Interamerican, ως μια από τις ηγετικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που μπορούν να λειτουργήσουν υποδειγματικά για τη βιωσιμότητα και κατά τη διαχείριση της κρίσης (The Most Sustainable Company), κάνει την ευθύνη έργο στην παρούσα συγκυρία της κρίσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που έχει χαράξει και της πρωτοπορίας που τη χαρακτηρίζει στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ