Στη Σωληνουργεία Κορίνθου το Baltic Pipe LOT3

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου το Baltic Pipe LOT3

Ο νέος αγωγός θα συνδέσει το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου της Νορβηγίας στη Βόρεια Θάλασσα με αυτά της Δανίας και της Πολωνίας. 

Η Σωληνουργεία Κορίνθου, θυγατρική της Cenergy Holdings, ανέλαβε τη σύμβαση προμήθειας για έργο χερσαίου αγωγού από την Energinet, διαχειριστή συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας.

Το έργο περιλαμβάνει 142 χλμ. σωλήνων χάλυβα (SAWL, SAWH) διαμέτρων 32, 36 και 40 ιντσών με εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου, εσωτερική εποξειδική επένδυση και γωνίες. Η σύμβαση προμήθειας που ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου αφορά το χερσαίο τμήμα (Energinet LOT3) του αγωγού Baltic Pipe και περιλαμβάνει 47.000 τόνους σωλήνων χάλυβα.

Σημειώνεται ότι η υποβληθείσα προσφορά αξιολογήθηκε και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ άλλων διεθνών κατασκευαστών σωλήνων, ως η πλέον συμφέρουσα από πλευράς τιμής, ποιοτικών χαρακτηριστικών, χρονοδιαγράμματος παραδόσεων και συμβατικών όρων. Η κατασκευή και επένδυση των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 και να ολοκληρωθούν εντός 5 μηνών.

Η παρούσα ανάθεση είναι συνέχεια του έργου Baltic Pipe, άλλο τμήμα του οποίου είχε ανατεθεί στη Σωληνουργεία Κορίνθου το 2019 (Energinet LOT 1 υποθαλάσσιος αγωγός Baltic Pipe) και αποτελεί ένα σημαντικό ευρωπαϊκό έργο υποδομής που στοχεύει στη δημιουργία νέου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Ο νέος αγωγός θα συνδέσει το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου της Νορβηγίας στη Βόρεια Θάλασσα με αυτά της Δανίας και της Πολωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ