Επιστροφή της Lufthansa στην Ελλάδα

Ολίγη από κανονικότητα σε ταξίδια με μάσκα και χωρίς... καφέ ή πορτοκαλάδα

Επιστροφή της Lufthansa στην Ελλάδα

Την επανέναρτξη των πτήσεων από και προς την Κρήτη ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της λειτουργίας της και ενώ δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη διάσωσή της. Από τις 18 Μαΐου ξεκινούν πτήσεις επαναπατρισμού στη γραμμή Φρανκφούρτη - Αθήνα.

Ο γερμανικός κολοσσός, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο για τη στήριξή του με το ποσό των εννέα δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Παρασκευή την σταδιακή επανέναρξη των πτήσεων από τον Ιούνιο.

Σε πρώτη φάση η Lufthansa θα κινητοποιήσει 160 αεροσκάφη για την εξυπηρέτηση των επιβατών της ενώ έχει ήδη δώσει μία πρόγευση για τις λεπτομέρειες των αεροπορικών ταξιδιών, τα οποία θα είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με την προ κορονοϊού εποχή.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτικό κάλυμμα στο στόμα και τη μύτη σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η Lufthansa αναφέρει επίσης ότι κατά τον σχεδιασμό του ταξιδιού τους οι επιβάτες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους όλους τους περιορισμούς και τους κανονισμούς περί καραντίνας που μπορεί να είναι σε ισχύ στην περιοχή που πρόκειται να ταξιδέψουν.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι για αυστηρότερα μέτρα στα αεροδρόμια που θα επιμηκύνουν τον χρόνο αναμονής στα σημεία ελέγχου. Όσον αφορά για την εξυπηρέτηση στη διάρκεια της πτήσης, δεν θα προσφέρονται υπηρεσίες εστίασης σε όλες τις πτήσεις της Lufthansa και μέχρι νεωτέρας.

Στην Αθήνα από τις 18 Μαΐου

Παράλληλα η Lufthansa ανακοίνωσε πως από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου, θα πραγματοποιεί πτήσεις επαναπατρισμού στη γραμμή Φρανκφούρτη - Αθήνα. Σημειώνεται ότι ο γερμανικός όμιλος διατηρεί ενεργές τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από την Αθήνα προς τη Γενεύη και τη Ζυρίχη μέσω της θυγατρικής εταιρείας Swiss.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ