Αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

Αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα διαδεχθεί τον Θεόδωρο Φέσσα στο τιμόνι του ΣΕΒ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση ομόφωνα να προτείνει τον κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο ως υποψήφιο Πρόεδρό του στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, που θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου 2020, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής θα προταθεί ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης.

Με την εκλογή του ο κ. Παπαλεξόπουλος θα διαδεχθεί τον κ. Θεόδωρο Φέσσα στην ηγεσία του ΣΕΒ, ο οποίος ολοκληρώνει έξι χρόνια προσφοράς ως Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός (Dipl. EL-Ing. ETH, 1985) στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.,1987) στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην McKinsey & Company Inc. στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Από το 1989 εργάστηκε στην ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ σε διάφορες οικονομικές θέσεις και το 1996 ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.

Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (ERT).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ