Βράβευση της British American Tobacco Hellas για πρωτοβουλία κατά της ανεργίας

Βράβευση της British American Tobacco Hellas για πρωτοβουλία κατά της ανεργίας

Η British American Tobacco Hellas κατέκτησε τρία Hellenic Responsible Business Awards για την πρωτοβουλία δημιουργίας του πρώτου Job Center στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ενός πρότυπου Κέντρου Επανένταξης στην αγορά εργασίας, για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το Job Center έχει βρει απασχόληση σε περίπου 300 ανθρώπους και η λειτουργία του βασίζεται σε διεθνείς προδιαγραφές συνδυάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς με παράλληλη δικτύωση με πιθανούς εργοδότες, για ανθρώπους που συμμετέχουν σε κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Αθηναίων. Η εταιρεία κατέκτησε το βραβείο Gold στην κατηγορία «Υπεύθυνες Επιχειρήσεις & SDGs (Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης)» και δύο βραβεία Silver στις κατηγορίες «Πρότυπο Επένδυσης» και «Αριστεία στην Επικοινωνία».

Το Job Center αποτελεί υπόδειγμα καλής πρακτικής για πολλούς φορείς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και έχει βραβευτεί έξι φορές ως πρότυπο έργο για τη συμβολή σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας, την ανεργία. «Συνεχίζοντας να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, επιθυμούμε να δείξουμε ότι ακόμα και στα πιο σύνθετα κοινωνικά ζητήματα μπορούν να δημιουργηθούν λύσεις. Οι άνθρωποι της British American Tobacco Hellas είναι σταθερά αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που μπορούν να κάνουν την διαφορά», αναφέρει ο κ. Στέφανος Διανέλλος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και το Ισραήλ.

Το Job Center διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό διαθέσιμων θέσεων εργασίας και μια μοναδική «βεντάλια» υπηρεσιών που προετοιμάζουν και τελικά βρίσκουν δουλειά σε ευάλωτους πολίτες: ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης και συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς για τη δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται. Στο Job Center έχουν δικαίωμα συμμετοχής, άνθρωποι που παραπέμπονται από τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη στη διαχείριση της μετάβασης κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ως και την επαγγελματική αποκατάστασή τους. Παράλληλα με το κοινωνικό έργο, η British American Tobacco Hellas, παραμένοντας πιστή στο όραμα και στην πολύχρονη δέσμευσή της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, συνεχίζει τις επενδύσεις.

Πρόσφατα, ο Όμιλος της British American Tobacco επέλεξε την Ελλάδα ως μια από τις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά για την πραγματοποίηση επενδύσεων στα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου - το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype - δημιουργώντας σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας και στηρίζοντας σημαντικά τους Έλληνες λιανεμπόρους, προμηθευτές, εργαζόμενους και διανομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ