Η συνάντηση στο Μαξίμου έφερε... ψαλίδι στις τιμές της κινητής

Η συνάντηση στο Μαξίμου έφερε... ψαλίδι στις τιμές της κινητής

Λίγο μετά  τη συνάντηση τους χθες το πρωί με τον πρωθυπουργό οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προχώρησαν σε ανακοινώσεις με αναπροσαρμογή των προγραμμάτων τους.

Την αρχή έκανε η Cosmote που με εκτενή ανακοίνωση έκανε γνωστό τον διπλασιασμό τον όγκο δεδομένων στα πακέτα της, καθώς και προσφορές πακέτων σε συνδυασμό με τα προγράμματα data.

Ακολούθησε η Vodafone με νέα πακέτα, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες συμβολαίου για αγορά επιπλέον και ξεχωριστά των παροχών του προγράμματός τους και αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα1, διατίθενται ως εξής:

  • 40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ, 

  • 10GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ, 

  • 10GB για 1 εβδομάδα προς 5,90 ευρώ και,

  • 10GB για 3 μέρες προς 2,90 ευρώ. 


Τα νέα, μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.

Με τα νέα πακέτα της Vodafone όλοι οι πελάτες συμβολαίου μπορούν να απελευθερώσουν τη χρήση Data, με κόστος που ξεκινά από τα 30 σεντς και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte.

Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου. Η Vodafone Ελλάδας, σημειώνει πως είναι ένας στρατηγικός επενδυτής στη χώρα, από το 2008 έως το 2016, επένδυσε περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ σήμερα υλοποιεί ένα στρατηγικό πλάνο για επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2020 για την ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών νέας γενιάς. Μάλιστα, από το 2011 έως σήμερα, έχει καταβάλει περίπου 300 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ή ανανέωση φασματικών περιοχών που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της κινητής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά της η Wind προχώρησε και αυτή σε ανακοίνωση κάνοντας γνωστό πως από τις 16 Δεκεμβρίου οι συνδρομητές της μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα data χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ. Η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο στα 15€ από 20€ για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς. H Wind προσθέτει πως συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς έτσι ώστε όλοι οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του κινητού της δικτύου χωρίς περιορισμούς.

Αναμένεται πως σε βάθος χρόνου και σταδιακά οι εταιρείες θα προχωρήσουν στον εξορθολογισμό των τιμοκαταλόγων τους ώστε αυτοί να αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές τιμές. Σήμερα οι εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις σε… εξατομικευμένη βάση, γεγονός που αυξάνει τον διαχειριστικό φόρτο και καθιστά, ουσιαστικά, δύσκολη τη σύγκριση τιμών, αφού οι πελάτες δεν είναι σε θέση να κρίνουν με βάση την τιμή τιμοκαταλόγου ποια πρόταση τους συμφέρει περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ