Yποβαθμίζει την ΦΑΓΕ η Moody's

Yποβαθμίζει την ΦΑΓΕ η Moody's

Σε Β2 από Β1 υποβάθμισε την ΦΑΓΕ ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, που παράλληλα μετέβαλε την εκτίμησή του για τις προοπτικές της εταιρείας σε σταθερές από αρνητικές.

Η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση στην απόδοση της ΦΑΓΕ, αναφέρει η Moody’s σε ανακοίνωσή της και προσθέτει πως κάθε προσπάθεια ανάκαμψης μπορεί να βρεθεί αντιμέτπωη με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Ο οίκος αξιολόγησης εστιάζει στις επιδόσεις της γαλακτοβιομηχανίας στην αμερικανική αγορά όπου καταγράφεται πίεση των τιμών στο γιαούρτι. Οι συνολικές πωλήσεις της ΦΑΓΕ έπεσαν κατά 11,6% στο εννεάμηνο με 4,3% μείωση του όγκου και 4,7% πτώση στη μέση τιμή πώλησης, ενώ στην αγορά των ΗΠΑ οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν σε όρους όγκου κατά 9,8%.

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει μέτρα όπως η διακοπή της παραγωγής σε προϊόντα με μειωμένο περιθώριο κέρδους και το λανσάρισμα νέων και η Moody’s εκτιμά πως οι ενέργειες αυτές θα σταθεροπιήσεις τις πωλήσεις και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων το 2020.

Ωστόσο, η ζήτηση αναμένεται να συνεχίσει την πτωτική της πορεία κυρίως στην αμερικανική αγορά προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ